• Şerbeti Kaynatılmayan Fındıklı Hira Tatlısı




    Hira tatlısını ilk denediğimde içinde fındık yoktu. Bana tadı yavan geldi. Öylede çok seveni var aslında. Bir dahaki yapışımda içine mutlaka fındık koymalıyım dedim. Tadını gerçekten çok değiştirdi. Böylesini tercih etmenizi isterim.

    Ramazanda en çok şerbetli tatlı isteniyor değil mi ? Bu gün Corono günlerinde 49. gün . 1 Mayıs 2020 ve İşçi bayramı. Tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun.

    Malzemeler:

    • 1 adet yumurta
    • yarım su bardağı yoğurt
    • yarım su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı fındık
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
    • üzeri için yarım su bardağı irmik
    • Şerbeti için 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su

    Yapılışı
    1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açıp şeker eriyene dek sürekli karıştırın. Şerbeti kaynatmayın, sadece şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya başlamadan önce altını kapatın ve soğumaya bırakın.
    2. Bir kabın içine fındık ve un hariç tüm malzemeleri atın , fındığı robotta un olana kadar çekin ve kaba alın. Unu kontrollü koyun.Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olması lazım. Biz fındık kullandığımız için daha fazla un istemiyor ama isterse ilave edebilirsiniz.
    3. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurdan kopardığınız parçaları top haline getirip dizin. Sonra bu yuvarlakları irmikte döndürün her tarafı irmik olsun. Ben önce tüm topları yapıyorum sonra irmiğe buluyorum. Üzerlerine fındık koyun , tatlıların içine doğru fındığı elinizle hafif bastırın ki sabit kalsın.
    4. 180 derecede 20 dakika pişirin. Sıcakken şerbetini dökün. Şerbet çekince yaklaşık 2-3 saat sonra servise hazırdır.

0 yorum: