Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum. Kabak mücverleri ya çok katı, ya sulu , yada çok yağ çekmiş oluyor. Size tam kıvamında bir kabak mücver tarifim var. Tabii ki dolma olan kabakların içinden yapıldı.
Corona günlerinde 45. gün
Malzemeler:
- 1 kilo kabağın içi ve 1 adet bütün kabak ( yada 3 bütün kabak)
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet yumurta
- yarım demet taze soğan
- yarım demet dereotu
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
- 3 kahve fincanı un
Yapılışı:
- Kabakları rendeleyin, kabakları bölüm bölüm avucunuzun içine alıp , bastırarak iyice sularını atın. Büyük bir karıştırma kabına alın. Eğer kabağın içinden yaparsanız zaten daha çok su çıkacak.
- Üzerine havucu rendeleyin, çırpılmış yumurtaları katın. İnce ince doğranan taze soğan, maydanoz, dereotunu katın. Tuzunu karabiberini , ununu katın. Spatula ile karıştırın.
- Kızgın ve bol yağda ( ben zeytinyağı kullandım.) 1 yemek kaşığını malzeme ile doldurun. Başka bir yemek kaşığı yardımı ile yağa bırakın. Azıcık da kaşıkla yaydırın. Arkalı önü nar gibi kızarana kadar kızartın. Yoğurt ile servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder