• Kabak mücver


    Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum. Kabak mücverleri ya çok katı, ya sulu , yada çok yağ çekmiş oluyor. Size tam kıvamında bir kabak mücver tarifim var. Tabii ki dolma olan kabakların içinden yapıldı.
    Corona günlerinde 45. gün

    Malzemeler:

    • 1 kilo kabağın içi ve 1 adet bütün kabak ( yada 3 bütün kabak)
    • 1 adet orta boy havuç
    • 2 adet yumurta
    • yarım demet taze soğan
    • yarım demet dereotu
    • yarım demet maydanoz 
    • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
    • 3 kahve fincanı un
    Yapılışı:
    1. Kabakları rendeleyin, kabakları bölüm bölüm avucunuzun içine alıp , bastırarak iyice sularını atın. Büyük bir karıştırma kabına alın. Eğer kabağın içinden yaparsanız zaten daha çok su çıkacak.
    2. Üzerine havucu rendeleyin, çırpılmış yumurtaları katın. İnce ince doğranan taze soğan, maydanoz, dereotunu katın. Tuzunu karabiberini , ununu katın. Spatula ile karıştırın.
    3. Kızgın ve bol yağda ( ben zeytinyağı kullandım.) 1 yemek kaşığını malzeme ile doldurun. Başka bir yemek kaşığı yardımı ile yağa bırakın. Azıcık da kaşıkla yaydırın. Arkalı önü nar gibi kızarana kadar kızartın. Yoğurt ile servis edin.



0 yorum: