Bu akşam bizde bezelye çorbası ve tavuk dolması var.
Tavuk dolmasının tarifi blogda yok ama çok kolay. 1.5 su bardağı pirinçle iç pilav yapıyorsunuz. Tarifi altta. Tarif 3 bardağa göre . Siz tarifteki ölçekleri yarıya bölerek kullanın.
http://durutarifler.blogspot.com/2010/12/ic-pilavl-kapama.html
Sonra 1 bütün tavuğu soya sosu ile ovun. Soya sosu üstünde kalmıyor zaten. İçine iç pilavı doldurun. Fırın poşetine koyun. Tavuğun üstüne da sos olarak da mayonez sürün ki güzel kızarsın. Yaklaşık 40-45 dakika 200 derecede pişirin. Aslında üstü nar gibi kızarana kadar :)
Gelelim bezelye çorbasına
Malzemeler:
- 1 su bardağı dolusu haşlanmış bezelye (konservede olur). Ben yazın ayıklayıp derin dondurucuya atıyorum.
- 1 orta boy patates
- 1 küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt, 5 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
- Soğanları yemeklik doğrayın. Erittiğiniz tencedeki yağların içine atın, kavurun. Patatesleride küp küp doğrayın azıcık da onlar kavrulsun. Üstüne unu atın. Azıcık da unu kavurun.
- Üstüne 5 bardak su ekleyin. Haşladığınız bezelyeleri de içine atın. El blendırını daldırın. İyice pürüzsüz hale gelince içine 1 su bardağıda süt katın
- İçine baharatlarını, tuzunu da katıp kaynayıncaya kadar karıştırarak, kaynadıktan sonrada altını kısıp 10 dakika pişirin.
Çorba harika görünüyor N,laycım ellerine sağlık..
Afiyet olsun size.
Sevgiler..
Nilaycım merhaba. İnanılmaz iddialı bir çorba olmuş. İlk fırsatta denemek isterim. Sevgiler,
Farklı bir tarif olmuş, ellerine sağlık
ZERDEÇALLI TARİFLER ÇOK İYİ OLMUŞ ÇOK FAYDALI ELLERİNE SAĞLIK