• KOLAY ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

    Babam zeytinyağlı sarmalara ambalajlı pilav der :)) Ben de bu amaçla lahana sarmayı ambalajından çıkardım ve ambalajı da içine kattım :))
    Soracaksınız tabii ki tam olarak lahana sarması gibi oldu mu diye ? Tabii ki tam olarak onun verdiği tadı vermedi. Ondan bir gömlek aşağıda oldu. Ama yine de güzel oldu. En önemlisi de pratik oldu.

    Malzemeler:
    • Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı)
    • 1 büyük soğan
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
    • 1/4 demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 bardak su

    Yapılışı:

    1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.
    2. Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun.
    3. Lahanaları 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
    4. İçine pirinci ve lahanaları atın ve karıştırmaya devam edin.
    5. 3 bardak suyu ve kuş üzümleri dahil tüm baharatları ve maydanozu ilave edin.
    6. Suyunu çekince yani 10 dakika içinde pişmiş demektir.

7 yorum:

  1. SEDEF dedi ki...

    Ablacım pratikliğinden korkulur valla. Sen bunları yapar iken oğluşun kitap fuarlarındaydı. Öpüyorum sizi. Ellerine sağlık.

  2. ya Nilaycım ne diyeyim ben sana;bayılıyorum hayatı kolaylaştıran,böyle pratik zekalı güzel hatunları!

    Bir numarasın,sevgiler...

  3. neslihan dedi ki...

    değişik bri tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

  4. derya dedi ki...

    Nilaycım çok değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık sevgiler..

  5. Damak Tadı dedi ki...

    Hem çok kolay hemde çok nefis olmuş Nilay'cığım..Bayılıyorum pratikliğine tatlım..))


    Kocaman sevgilerle..

  6. nilay dedi ki...

    Çalışan kadın olunca bööle pratik olmaya çalışıyoruz napaım işte.
    Hepinize sevgiler

  7. Mehtap P.G dedi ki...

    Ben dolma yapmayi bilmem ama hayatta en sevdigim yemek te dolmadir. her turlusu.. Bunu mutlaka deneyecegim.. bir klas alti da olsa, yapmaya deger bence.. elinize saglik