• Kırma Yeşil Zeytin yapımı



    Biz bu kırdığımız zeytinleri yemeğe başladık . Zaten 3 kavanoz çıktı 😁 zeytinler bizim kendi ağacımızdan . 

    Tam zamanı Migros’larda , file de bile zeytin satılıyor. Kendi yaptığınız mis gibi zeytininizi yapın yiyin 🥰

    Zeytinleri kırıyoruz. Eğer hafif dönmüş siyah renk oluşmuş yada benek falan varsa onu bir şişeye , diğer sağlam olanları ve güzelleri bir şişeye atın. Şişeler su dolu tabii. Sonra bunları tezgah altına koyun. Önce 3- 4 gün sonra, sonra 2 gün sonda 3-4 kez suyunu süzün yeni suyunu koyun. 4. Yada 5. Kez süzünce bir tadına bakın. Eğer acı gelmiyorsa zeytin tamam olmuştur . 🫒 benim 1 litrelik şişelerim tam dolu olmadı . Hiç önemli değil.
    Sonraki aşama tadlandırma. Ben tatlandırma için bir litrelik kavanoz için 1 silme yemek kağı tuz, 2 yemek kaşığı sirke , 1 çay kaşığı şeker, 1 limon , 3-4 tane limon tuzu yumuşamadın diye, 1 büyük çay bardağı sıvıyağ koydım karıştırdım. Bir gün sonra hemen hazırdı. Tadına bakın eğer bir şeyler eksik gelirse eklersiniz #durutarifler #zeytinyapımı #yesilzeytinyapımı #yeşilzeytin #kırmazeytin #kırmazeytinyapımı

     

0 yorum: