Corona günlerinde, #evdekal dediğimiz günlerde 8. gün . Bu akşam bizim evde sulu köfte ve bulgur pilavı var. Fikir olsun diye hemen hemen her gün yazmaya çalışacağım.
Ata doğduğundan beri yaparım. Çok besleyici olduğunu düşünmüşümdür. Çok da severek yenir. Yapımı çok kolay görünse de , kıymaların dağılmasından dolayı dikkat gerektirir. Dağılmamasının püf noktası kırılmış pirinç ve ince bulgur konmasıdır. Pirinçleri havanda kırıp koyuyorum.
Malzemeler:
- 200-250 gr kadar kıyma
- 1 yemek kaşığı kadar kırılmış pirinç
- 1 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 yumurta
- az maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
- 1 küçük kuru soğan
- 1 avuç bezelye
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 yemek kaşığı nane ve terbiyesi için 1 limon suyu ve 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Kıymanın içine havanda kırdığınız pirinçleri, bulgur, yumurta, tuz, karabiber , ince doğradığınız maydanozu ve ince ince rendelediğiniz kuru soğanı katın , yoğurun. Un serpilmiş bir tepsiye bilye boyutunda toplar yapıp, unun içinde yuvarlayın.
- Bir tencereye 1 litre kadar su koyun, kaynatmaya başlayın. Kaynayınca içine 1 çay kaşığı tuz atın. Küp küp doğradığınız havuçları atın. 5 dakika sonra bezelyeleri ve küp küp doğradığınız patatesleri atın. 1 yemek kaşığı nane atın.
- 5 dakika sonrada ununu silkelediğiniz kıyma toplarını atın. Kıyma topları suyun yüzeyine yukarı çıkacak . Pirinçlerin piştiğini , şiştiğini görünce yemeğin altını kapatabilirsiniz. 10 dakika sonra 1 yumurta sarısına, 1 limon sıkın ve çırpın. Yemeğin suyundan terbiyeye azar azar koyarak ılıştırın. Sonra yemeğin içine koyarak 1,2 karıştırın. Yemeğiniz hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder