Egeli olmasam da otlara düşkünüm. Bu tarifte onlardan biri. Ben zeytinyağlı yaptım. Kuzu etli yapıyorlar genelde. Bencede kuzu etli olsaydı daha güzel olurdu.
Bu aralar çok yoğunum bloğumla hiç ilgilenemiyorum :(
Şevketi Bostanın faydaları
- Sindirim ve safra salgılarını artırır.- Karın ağrılarıyla birlikte görülen sindirim güçlüğünü giderip rahatlama sağlar.
- Kanamaları durdurur; hemoroit ve ishali iyileştirmekte etkili olur.
- İştahı artırır.
- İdrar söktürücüdür.
- Yaraların temizleme ve iyileştirme özelliği vardır. ( hazırlanan çay pamuk yardımıyla yaralara sürülerek temizlenir. )
Öncelikle şevketi bostanların ( 1 kilo kadardı sanırım) kenarlarındaki dikenli kısımları başından tutarak aşağıya çekerek alıyorsunuz. Çok kolay alınıyor. Sonra onları bir güzel yıkıyorsunuz. 1 büyük soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorsunuz. Üstüne parmak uzunluğunda kestiğiniz şevketi bostanları atıyorsunuz. Üstüne bir avuç pirinç, yarım limon suyu, tuz, 2 bardak su bardağı su ile yumuşayıncaya , pirinçler pişinceye kadar pişiriyorsunuz.
Çiriş otunuda deneyin gerçekten nefis oluyor. Tarif aşağıda
http://durutarifler.blogspot.com/2013/04/ciris-otu-ciris-otu-ile-yumurtal-kavurma.html
Çeşitli otlardan kavurma
http://durutarifler.blogspot.com/2010/04/bursa-gemlik-tarafndan-toplanan-otlar.html
ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
merhabaaaa Nilaycımm :))
hmm... Ege Otlarının kokusunu aldım !!
Her sene 10 gün boyunca Cunda--Ayvalık- Çeşme-İzmir tatilimde doya doya yemeden gelmiyorum..
ve daha nelerr nelerr....