• Çıldır

    Ben bu böreği mi desem , omleti mi desem ne desem genelde pazar kahvaltısında yapıyorum ama haftasonu ara öğününde de olabilir. İsminin Çıldır olmasının nedeninin o kadar ot ayıkladıktan sonra insanın çıldırmamasının mümkün olmamasından kaynaklandığı yazıyordu. :))
    Ben tüm otları pazardan aldığımda yıkıyorum. Sirkeli tuzlu suya basıyorum . Sonra kurutuyorum. Sonra onları buzdolabı poşetlerine koyup bir de oğluşumun etiketlerinden üzerine yapıştırıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece ben bir kere çıldırıyorum.

    Ben bu tarifi ege taraflarındaki bir gazetenin pazar ekinden bulmuştum.Ama şimdi gazateyi hatırlayamıyorum. Bol yeşillikli bri omlet buyrun bakalım. Fotonun dumanı üstünde :)

    Malzemeler:
    • Yarım demet pazı
    • çeyrek demet ısırgan otu
    • 1 demet ıspanak
    • yarım demet maydanoz
    • yarım demet dereotu
    • 1 demet taze soğan
    • 3 kaşık dolusu tepeleme un
    • 3 adet yumurta
    • Tuz, karabiber, kırmızı biber

    Yapılışı:

    1. Tüm sebzeleri küçük küçük kesin. Büyükçe bir kaba koyun. Üstüne yumurtaları kırın. Unu, tuzu, karabiber, kırmızı biber koyun.Bir güzel karıştırın.
    2. Büyükçe bir teflon tavayı çok az yağlayın. Kek kabı yağlar gibi. Tüm malzemeyi dökün ve karıştırmayın. Bir tarafı pişince bir kapak yardımı ile çevirin ve öteki tarafını pişirin . Afiyet olsun

10 yorum:

  1. Tijen dedi ki...

    Oh tam benlik bu. Nasıl doyurucudur kimbilir.

  2. Dijle Durgunlu dedi ki...

    Çıldırdım;ama sevdiğim bunca otun bir araya gelmesine.Zaten favorim ege mutfağı.Yaktın beni Nilaycı'ğım bakalım nasıl fırsat bulacağım onca otu biraraya getirmey:))))Eline sağlık

  3. Ferhanca dedi ki...

    Otlara bayılırım.. harıka olmuş .
    Baharda geldı tam pazar mevsımı, yeşillik zamanı ellerıne saglık..

  4. ayselce dedi ki...

    Ot sever olarak,dumanıda üstündeyken nasıl yenmez bu?Ellerinize sağlık.Sevgiler:)

  5. Çılbırı biliyorumda çıldırı ilk defa duydum ve çok ilginçmiş.Ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

  6. NUNKİ dedi ki...

    Sağlıklı bi yemeğe benzıyo hatta unu bıraz azaltıp diyet yemeği bile olabilir gibi geldi bana.Elinize sağlık

  7. nilay dedi ki...

    tijen çok güzel gerçekten

    Dijle'cim senin işin zor vallahi. Ezel bebek bir büyüsün de

    Ferhanca otlar tohuma bile kaçmış. Kaçırdık bile

    Aysel'ce yorumun için saol. Kahvaltıda hemen yiyeceğimiz için dumanı üstünde çektim.

    Gökkuşağının rengi Çılbır yumurtalı bu otlu:))

    O kadar otun içinde 3 kaşık un yok bile oluyor nunki

  8. resmen dumanı üzerinde:)

  9. ben şimdi senin blogu geziniyorum da bayıldım buna.bu anneannemin yaptığı hamsikoliye benziyor aynı.o da tuzlanmış hamsi ve çeşitli otlarla yapar ki ymeeye doyulmaz.bu tarif de çok hoşmuş.kokusu burnumda geldi resmen otların.ellerine sağlık

  10. Adsız dedi ki...

    totally agree with you.

    My blog:
    taux credit aussi Rachat De Credit meilleur taux