Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 2 kaşık dolusu yoğurt
- 1 çay baradağı sıvı yağ
- İçi için yarım kilo ıspanak yaprağı, 3 yumurta, 1 adet kuru soğan, karabiber ve tuz
- Yufkaları önce ikiye sonra her yarım parçayı 4' e ayırıp her bir yufkadan 8 adet üçgen elde ediyoruz.
- Yumurtanın sarısını ayırıp, yumurta akı, yoğurt, süt ve sıvı yağ ile böreğin içi için sıvı hazırlıyoruz.
- Soğanı zeytinyağında kavurup, yıkanmış doğranmış ıspanakları da içine katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Başka bir tavada az bir tereyağı eritip üstüne yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalara bir süre dokunmayıp pişmesine yakın karıştırıyoruz. Yumurtalar tamamen pişecek. Ispanakları ve yumurtaları karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
- Üçgen yufkamızın her tarafını hazırladığımız sıvı ile ıslatıp, kalın kenarına ıspanaklı içimizi koyuyoruz. Sigara böreği gibi sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üstlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 170 derecede sanıyorum 20-25 dk. pişiriyoruz.
Canımm kayınvalidenin ellerine sağlık harika olmuş börekler sizede
afiyet şeker olsun sevgiler...
Hımm ıspanaklı böreği çok severim ...
Kayınvalidenin ellerine sağlık:))
Benim de canım bir börek çekiyor ki Nilay'cığım! Son yaptığım peynir ve taze soğanla bir deneme yapsam mı diyorum, şöyle diyeti bozmayacak cinsten bir börek yapsam?!?!?
afiyet olsun canım.harika görünüyor börek.kayınvalidenini ellerine sağlık.sevgilerimle...
nilaycim
bakla pisiremedim. ögrendim herseyi senin tariften ama buzluktan cikardigim baklalar kömür gibi kapkara olmus. oglumla gülerek cöpe döktük.
ama ctesi cilekli tartini deniycez..
sevgiler
naz
Uzun zamandır hiç yorum yazmadığınımı fark ettim :) Hemen yazayım dedim canım ablacığımın bloguna. Börekler harika görünüyor :)
Hernekadar yorum yazmıyorsamda sürekli takip ediyorum aslında :)
afiyetler olsun canım.
anneler gününüzü kutluyorum.
sevgiler.
Çok güzel görünüyor gerçekten, kayınvalidenin ellerine sağlık.
Anneler günün kutlu olsun Nilay'cığım (gerçi dündü).
Sevgilerimle.