Malzemeler:
- 1 bardak süt
- 1 paket kuru yada yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tuz
- 200 gr tereyağ yada margarin (kısaca katı yağ)
- 1 yumurta
- alabildiği kadar un
- zeytin , haşlanmış patates ve köfte baharatı
- Sütü biraz ılıtın. İçine şekeri ve mayayı da katıp karıştırın.
- Üstüne erimiş veya yumuşatılmış katı yağı koyun. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un katın. Bir süre yoğurun. Yoğurdunuz kabın üstünü streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında kendi hacminin iki katı olana kadar bekletin.
- İçi için zeytin kullanacaksanız zeytinleri rondaya atın ve 2-3 kez bastırın. Sonra zeytin çekirdeklerini içinden ayırıp kullanın. Çekirdekler çok sert olduğu için parçalanmıyor, endişe etmeyin. Patatesli iç yapacaksanız haşlanmış patateslere tuz ve köfte baharatı katın. Çok güzel lezzet veriyor. Ben patatesli börek yapacaksam da bu yöntemi kullanıyorum.
- Hamurunuz kıvama gelince, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçine malzemenizi koyun. Sonra yağlanmış tepsinize sıra ile dizin. Üstüne yumurta sarısı sürün. Fırında önce 100 derecede 10 dakika pişirin. Sonra 170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
ellerine sağlık canım.poğaçalar nefis görünüyor.sevgilerimle...
ellerine sağlık canım,
çeşit çeşit enfesler..
Şu maya olayı nedense beni de ürkütüyor:( Bir tane tarifim var maya kullanarak yaptığım o güzel oluyor ama başka denemiyorum niyeyse?:))
Bunu deneyeyim bari...Öptüm seni.
(Saçlar süper olmuş demişmiydim?:))
Ellerine sağlık ablacım. yine döktürmüşsün. Bayram yapıyor valla sizinkiler. Öptüm hepnizi.....
Poğaçalar enfes görünüyor, ellerine sağlık canım. Zeytinli poğaçayı çok seviyorum, tadı nefis oluyor.
çok severim zeytinli poğaçaları sevgiler ellerine sağlık vede mutlu hafta sonları.
Çok güzel paylaşımlar...Yemeklerde o kadar da güzel.Emeğinize sağlık