Tarifin aslı Kibele'nin Sofrası'nda. Benim ki tariften milim şaştı ama nasıl mı oldu ? İnanılmaz güzel. İçinde mantar olacak, kıyma olacak bir de beşamel sos ve kaşar olacak tabii ki güzel olacak. Yemesi güzel, bol kalorili bir yemek. Hafta sonu bayram yapmak isteyenlere duyurulur.
Malzemeler:
- 1 paket kalın Fettuchine makarna (tarifin aslı lazanya ile yapılmıştı)
- 1 paket mantar
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- nane, tuz, fesleğen
- 1/4 demet maydanoz
- Beşamel sos için: 1 litre süt, 3 çorba kaşığı dolusu un, 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım bardak kadar kaşar
- Üzerine: rendelenmiş 1 kase kaşar
- Kıymaları sıvıyağ ile en az 10 dakika kavurun. Üstüne yemeklik doğranmış soğanı da atın, kavurmaya devam edin. İnce ince doğradığınız mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin. İndirmeye yakın içine maydanoz, tuz, nane ve fesleğeni ekleyin.
- Beşamel sosu hazırlayın. Tereyağda unu yine 5-6 dakika olmak üzere kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yavaş yavaş sütü katın. Ben yine de içine el blandırı daldırıyorum. Yoksa çok uğraşıyorum. Kaşarıda üstüne ekleyin
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Sonra üst üste makarna, beşamel sos ve kıymalı harçtan koyun. En üste bolca beşamel sos dökün. Fırınlayın. Çıkarmanıza yakın kaşar serpin. Tekrar fırınlayın. Sonrada afiyetle yiyin.
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgilerimle...
Nilaycımmm canım Banumun sayfasında
yer alan her lezzet mükemmel senind
ellerine sağlık canım harika sımsıcak sevgiler...
ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor...
ben de ödülünüz var:))
CANIM BENIM NEFIS GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
IYI HAFTA SONLARI SEVGILER...
mantar olmasa tam super olurdu :D ben mantar sevmiyorumda :D
ama kiymali superrr. ellerine saglik!
Nasılda güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.