Elbasan tavayı annem pek bir sık yapardı. Buradan anneme selam olsun.
Malzemeler
- 1, 1.5 kilo kemikli et
- 2 adet yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 3 kaşık dolusu un
- 1 bardak et suyu
- Tuz , karabiber , kırmızı biber
Yapılışı:
- Eti öncelikle düdüklü tencerede haşlayın. Lezzetlendirmek için suyuna soğanda kayabilirsiniz.
- Haşlanmış etleri borcama veya herhangi bir fırın tepsisine dizin. Üstüne tuz ve karabiber serpin.
- Unu, yoğurdu, yumurtayı ve 1 bardak kadar et suyunu pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Etlerin üstüne yayın. Üstlerine kırmızı toz biber serpin. Üstleri kızarınca fırından çıkarın.
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Offf super görünüyor. Ben yine bu aralar rejimdeyim ve gözüm dönmüş durumda. Ama kendimi bloglarda dolaşmadan da alamıyorum, baktıkçada karnım zil çalıyor. O etlerin hepsini yiğebilirim, çok lezzetli görünüyorlar. Ellerine sağlık ablacım...
Elbasan tavayı hiç denemedim ama çok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. İrmikli domates çorbasını sormuşsun, o da çok güzel oldu.
nilaycim son haftalarda bayaa mesguldum. o yüzden dogum gününü bile unutmusum. sana herseyin en güzelini diliyorum. biz birkac günlügüne londraya gitmistik. acliktan öldük cocuklarla. eve döndük bugün ama yemekte yapmadik. simdi senin yaptiklarini görünce agzim sulandi valla. gidip biraz ekmekle peynir yiyeyim bari
sevgiler
naz
sevgili nilay izlediğim bloglararasındasın smart ödülünü ben taktim etmek istedim sana güle güle kullan :)) ödülünü almak için bloguma bekliyorum
Nilaycığım kremin adını sormuşsun ya, valla adını ben de bilemiyorum, ama "sağlık kremi" diye sorduğunda hemen anlıyorlar. Kim anlıyor diyeceksin, Bursa'da Bulgaristan göçmeni çoktur, muhakkak göçmen pazarı da kuruluyordur bir yerlerde. Bir soruştur istersen, genelde hemen hemen her tezgahta görürsün bu tip pazarlarda. Yanağın için geçmiş olsun diyorum, hemen iyileşir inşallah. Öpüyorum canım...