• Zeytinyağlı Enginar


    Enginarla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum. Benim eşim İç Anadolu çocuğu . Yeni evlendiğimizde enginar menginar bilmezdi. Evliliğimizin ilk yıllarında Pazar alışverişini eşim yapardı. O yıllardan birinde , enginar mevsimi geldiğinde eşime sürekli enginarın çıkıp çıkmadığını soruyorum. Eşimde bana enginarın halen çıkmadığını söylüyordu. Bir gün balkondan bakarken yan komşumun eşini gördüm. Elinde enginarlar. Hemen “ AAA Mete amca enginar çıkmış mı?” dedim . O da bana “ne çıkması kızım bitiyor enginar zamanı” dedi. Akşam tabii ki eşimle aramda son derece sıcak bir konuşma geçtiğini tahmin edebilirsiniz :)) Ama artık eşimde bir enginar tutkunu. O da çok severek yiyiyor enginarı

    Malzeme:
    • 4 adet enginar
    • 1 adet irice soğan, 3 -4 diş sarımsak
    • 1 büyük patates
    • 1 büyük havuç
    • 1 avuç bezelye
    • 1 limonun suyu
    • 3 adet kesme şeker, tuz
    Yapılışı
    1. Havuçları ve patatesleri parmak parmak, soğanı yemeklik , sarımsağı ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı genişçe bir tencereye alıp 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine enginarları oturtun. Bezelyeleri , havuçları, patatesleri ister enginarın üstüne , ister enginarların yanına koyabilirsiniz. Servis yaparken üstlerine yerleştirmeniz yeterli.
    2. Üzerine 2 bardak su, 1 limonun suyunu, şekeri ve tuzunu da ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte kadar pişirin. Yemek piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin.

4 yorum:

  1. Limonlu Kek dedi ki...

    Bir güne 3 tarifle oldukça hızlı başlamışsın, hem de hepsi birbirinden güzel olmuş. Ayrıca en çok canım neyi istedi biliyor musun, kıymalı yumurtayı:) Sevgiler...

  2. Flame dedi ki...

    Enginar gördükçe manavda yapmak istiyordu canım. Tarif süper oldu ama tahminen ne kadar sürüyor pişmesi ?

  3. nilay dedi ki...

    Limonlu kek fotolarını çekip biriktirip zamanım olunca yazabiliyorum. Her zaman vaktim olmuyor ne yazıkki

    Flame'cim 1 saat sürüyor kısık ateşte piştiği için. Ben genelde tüm zeytinyağlıları kısık ateşte pişirdiğim için hepsi uzun uzun sürüyor.

  4. Yeliz dedi ki...

    Enginar ben çok severim ama eşim sevmez, sıklıkla yapmak isterim ama birtek kendim için olunca ertelerim. Şu ara yapacağım özlemişim çok güzel görünüyor Nilay ellerine sağlık...