Malzemeler:
- 1 bardak şeker, 2 bardak irmik, 3 bardak süt ( bunun bir bardağı su da olabilir)
- Dolmalık fıstık, ceviz , tarçın
- 2 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvı yağ
- Bir tencerede süt ve şekeri karıştırıp altını yakın.
- Yağları erittikten sonra, irmiği ve dolmalık fıstığı tencereye atın rengi değişene kadar hatta biraz koyulaşana kadar kavurun. Bu süre yaklaşık süt ve şekerin kaynama süresine denk gelecektir. Hani Türk insanı 1 bardak ayranı bir adet tost ile bitirmeyi becerir ya aynen öyle:))
- Kaynayan sütlü şerbeti, altını kapattığınız irmiğin üstüne uzak durarak dökün. Çünkü irmik ve süt foşurdayarak kabaracaktır.
- Altını açıp cevizleri içine atın.Veya isterseniz sadece üstünü de cevizlerle süsleyebilirsiniz. Eğer helvanızı yumuşak istiyorsanız irmik fokurdar fokurdamaz altını kapatın. Kapağını örtün. O sütünü yavaş yavaş çekecektir. 20 dakika sonra servise hazırdır. Şu anda çok aç olduğum için kokusu burnuma geldi resmen.:)) Ben en iyisi gidip yiyeyim .:))
Hımmm nefis gözüküyor Nilay...
Sabah sabah canım çekti, 1-2-3 çok sevdim, malzemeler akılda kolayca kalır.
Teşekkürler, becerikli insan :)
Ben sadece haftasonları okuyabiliyorum.Her hafta birde bakıyorumki ne lezzetler ne lazzetler.Döktürüyorsun valla.Ellerine sağlık canım.Herşey nefis görünüyor eminim tatlarıda öyle.Sadece enüsttekine yorum yazıyorum ama hepsine teker teker bakıyorum.Öptüüm damak tadım:))
Sagolasin Flame'cim
Gokkuşağının rengi okunmak ne güzel şeymiş. Ben daha yni farkına varıyorum