Malzeme ve yapılışı :
Yarım kilo kıymayı 2 kaşık sıvı yağda en az 10 dakika kavurun. Üstüne ince ince kestiğiniz 3 adet biberi ve yemeklik doğradığınız 2 adet orta boy soğanı atın ve 3-4 dakika daha kavurun. Küp küp doğradığınız 2 adet orta boy domatesi de atıp domatesler renk değiştirene kadar 3-4 dakika daha kavurun. Kıymalı harcınız hazır. Bu harcın 2/5’ini bir tavaya alın. Üstüne kişi sayısı kadar yumurta kırın. Biz evde üç kişiyiz de :)) Yumurtaları kırdıktan sonra üstünü kapakla örterseniz yumurtaların üstünü beyaz bir zar örter.
nilaycım
hersey bir yana...bi ton yemek işi yapıyoruz..kimimiz görsel kimimiz damak tadı derken neticede ortaya bir emek çıkıyor...Ama inan ki anamızdan gördügümüz bu kıymalı yumurta varya iste onun tahtını kimse alamaz..Resmi görür görmez bir taze ekmek olsa da bandırıversem diye düsündüm..öpüyorum seni
aynur