• Sütlü İrmik Helvası

    Bizim evde zırt pırt pişen bir tatlıdır. Sanki puding yapar gibi biz irmik helvası pişiririz. Oğlum bayılır. Siz kurabiye, kek pişirmek istersiniz , O tutturur ki irmik helvası . Benim irmik helvasındaki kuralım 1-2-3 kuralıdır. Yani 1 bardak şeker , 2 bardak irmik, 3 bardak süt. Miktar artacaksa bu oranda malzemeyi arttırabilirsiniz.

    Malzemeler:

    • 1 bardak şeker, 2 bardak irmik, 3 bardak süt ( bunun bir bardağı su da olabilir)
    • Dolmalık fıstık, ceviz , tarçın
    • 2 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvı yağ
    Yapılışı:
    1. Bir tencerede süt ve şekeri karıştırıp altını yakın.
    2. Yağları erittikten sonra, irmiği ve dolmalık fıstığı tencereye atın rengi değişene kadar hatta biraz koyulaşana kadar kavurun. Bu süre yaklaşık süt ve şekerin kaynama süresine denk gelecektir. Hani Türk insanı 1 bardak ayranı bir adet tost ile bitirmeyi becerir ya aynen öyle:))
    3. Kaynayan sütlü şerbeti, altını kapattığınız irmiğin üstüne uzak durarak dökün. Çünkü irmik ve süt foşurdayarak kabaracaktır.
    4. Altını açıp cevizleri içine atın.Veya isterseniz sadece üstünü de cevizlerle süsleyebilirsiniz. Eğer helvanızı yumuşak istiyorsanız irmik fokurdar fokurdamaz altını kapatın. Kapağını örtün. O sütünü yavaş yavaş çekecektir. 20 dakika sonra servise hazırdır. Şu anda çok aç olduğum için kokusu burnuma geldi resmen.:)) Ben en iyisi gidip yiyeyim .:))

3 yorum:

  1. Flame dedi ki...

    Hımmm nefis gözüküyor Nilay...

    Sabah sabah canım çekti, 1-2-3 çok sevdim, malzemeler akılda kolayca kalır.

    Teşekkürler, becerikli insan :)

  2. Ben sadece haftasonları okuyabiliyorum.Her hafta birde bakıyorumki ne lezzetler ne lazzetler.Döktürüyorsun valla.Ellerine sağlık canım.Herşey nefis görünüyor eminim tatlarıda öyle.Sadece enüsttekine yorum yazıyorum ama hepsine teker teker bakıyorum.Öptüüm damak tadım:))

  3. durutarifler dedi ki...

    Sagolasin Flame'cim

    Gokkuşağının rengi okunmak ne güzel şeymiş. Ben daha yni farkına varıyorum