Bu tarif sanıyorum Sofra dergisinin 2006 yılı Ekim ya da Kasım sayısında idi. Bir kere denedim , müdavimi oldum. Benim çevremde bu yemeği yiyen herkeste müdavimi olmuş durumdadır. Çok lezzetli ve çok kolay. Benim gibi tembeller için yani.:)) İkram yemeği olarak da kullanıyorum. Üstüne üstlük içinde sebze de var. Daha ne olsun :))
Malzemeler:
- 4 adet kalçalı tavuk budu ( yada beyaz eti de olur )
- 1 adet Hazır kremalı mantar çorbası
- 2 adet büyük boy kabak (kışın ıspanak kullanabilirsiniz)
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet 200 ml 'lik krema
- 1 tabak dolusu kaşar (ben eski kaşar kullandım üstüne bu nedenle görüntü bu şekilde)
- Havucu ve kabağı rendeleyin.Bir kapta kremalı mantar çorbasını, havucu, kabağı, kremayı bir güzel karıştırın.
- Tavukları küp küp doğrayın. ,Kremalı harcın içine katın bir güzel bir bine karıştırın. Fırın soğuk olsun . 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Harcın üstü hafifçe kızaracak. Su falan koymayın.
- 30 dakika sonrasında , tavuklar pişirince kaşar rendesini üzerine paylaştırın. Bir 10 dakikada kaşarlar kızarana kadar pişsin. Sıcak servis yapın.
Sevgili Nilay,
Yan tarafa koyduğun resimler tamamen yiyeceklerden yapılan tabloların resimleri değil mi? Çok hoşuma gitmişti benim de.
Evet evet. Benim de çok hoşuma gitti. Bloguma koymak istedim.Eşimin kuzeni benim de kardeşim sayılır o gönderdi bana.
Nilay'cığım,
Çok güzel bir tavuk olmuş, ellerine sağlık. Tablolar da öyle gerçekten.
Sevgilerimle.
Selam canım,
Tariflerin çok güzel ellerine sağlık, ama tavuk tam benlik olmuş :))tembel işi yani!!
sevgiler
sefertasi.blogcu.com
merhabalar..inanın ki ismi gibi kendıde duru saf bır log sayfanız olmus ...gözlerim dinlendi..ellerine saglık..
bende bu tarıfı sofra dergısınden görup gecen yıl 3--4 kere yapmıslıgım avr hatta tarıf defterınde bıle sayfa acmıstık..gercekten enfes oluyor...
sevgılerımle
bu akşam deneyip yarın mutlaka paylaşacağım :)