• Mantar Çorbası


    Süper bir çorba. Tabii mantar severler için. Ben pek ikram çorbası olarak kullanmıyorum çünkü seveni var sevmeyeni var. Krema da katmıyorum. Un ve süt çorbaya krema lezzeti veriyor zaten

    Malzemeler:
    • 10- 12 adet mantar
    • 2 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 küçük soğan varsa 1 adet pırasının beyaz kısımları
    • 1 bardak süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Karabiber ve tuz
    Yapılışı:
    1. Mantarları ince ince kesip bir küçük tencerede haşlayın
    2. Çelik tencerede ince ince doğradığınız soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile kavurun. Yaklaşık 3-4 dakika. İçine unu katıp kavurmaya devam edin. (2-3 dakika) . Ocağın altını kapatıp tencerenin içine 2 bardak su ile birlikte el blendırı daldırın. İyice karıştırdıktan sonra yine 2 bardak su ilave ederek tekrar ocağa oturtun. Üstüne mantarları ve 1 bardak süt ilave edin. Tuzunu da tabii.
    3. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte tutulduktan sonra servise hazırdır.

3 yorum:

  1. Tijen dedi ki...

    Eskiden ben de ne çok yapardım mantar çorbası Nilay. O günleri anımsattın bana!

  2. Adsız dedi ki...

    Merhaba Sevgili Nilay yorumundan çıkarak buralara geldim ne de iyi ettim. Bloglar alemine ve aramıza hoşgeldin, blogun hayırlı olsun. Mantar çorbasına gelince ezogelinden sonra en çok sevdiğimdir, ellerine sağlık, sevgiler...

  3. ayselce dedi ki...

    çok severim bu çorbayı krema konusuna da katılıyorum ellerine sağlık:))