• Şişko Hamur veya Kedi Bacağı


    Bu hamurun bence bir çok adı olabilir. Benim bildiğim isimler bunlar. Pazar sabah kahvaltısına, cumartesi ikindiye veya akşam eve geldiniz yemek yok kahvaltı edeceksiniz. Hop bunu hemen yapabilirsiniz . Hem pratik hem lezzetli. Tek kötü tarafı yağda kızarması. Bizim hamurlarımızı şekli oğluşum tarafından tasarlandı. Aslında baklava dilimi şeklinde ve baklava diliminden biraz daha büyük keserseniz daha yumuşak olur.

    Malzemeler:
    • 4 kaşık dolusu yoğurt
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 yumurta, bir tutam tuz
    • Alabildiği kadar un
    • Kızartmak için sıvı yağ
    • İsteğe bağlı olarak eskimiş peynirler ve maydanoz
    Yapılışı:
    1. Tüm malzemeyi karıştırıp açılacak hamur kıvamında bir hamur yoğurun. Evde kalmış peyniriniz de varsa katabilirsiniz . Maydanozda içine güzel yakışır.
    2. Hamurdan parçalar koparıp yarım cm. kalınlığında açın. Daha sonra bıçak yardımı ile kesin. Kızgın yağda arkası önü pembeleşinceye kadar pişirin.
    3. Çok pişirmez ve hamurlarınızda çok küçük olmaz ise daha yumuşak bir hamur olur.

5 yorum:

  1. Flame dedi ki...

    Kayınvalidem özellikle kahvaltıda çok yapar bunu. Yunanistan muacırı eşim ve ailesi. Onlarda keçi baçağı diyorlar. Aklında olsun :))

  2. aquamarine dedi ki...

    çok pratik gerçekten. kahvaltı içinde harika olur eminim. şekiller çok şirin olmuş ama böle:) ismi de böleyken yağda kızaran tavşancıklar olabilir:))

  3. Bekriya dedi ki...

    bende mafhiş (yazılışı sanırım böyle) diye biliyorum :)

  4. ben keçi bacağı diye bilirim burda öyle derler ama çok güldm yaa,kedi olsa nolur keçi olsa nolur heeçç:))

  5. nilay dedi ki...

    Dur bakalım daha ne isimleri çıkacak . Merak ettim gerçekten.