• Baharatlı Yoğurt


    Kolay bir meze veya kahvaltılık da denebilir. Valla ben kahvaltıda yedim ve yedirdim. Ama meze olarak da ikram edilebilir. Süper basit bir tarif. Ben deneme amaçlı yaptığım için az yaptım ama siz istedğiniz kadar yoğurt miktarını arttırabilirsiniz.

    Yaklaşık bir bardak yoğurdu havlu kağıt serdiğiniz bir tel süzgecin içine oturtun. 1 saat kadar bekletin süzülsün. Daha sonra yoğurdu 1 çay kaşığı kadar tuz ile tuzlayın.
    Küçük bir cam şişeye sırası ile bir çay kaşığı baharat, bir tatlı kaşığı yoğurt koyarak üst üstü yığın. Ben baharat olarak kırmızı pul biber, kekik, nane ve biberiye kullandım. En son üstüne zeytinyağı koyup buzdolabında dinlendirin.

4 yorum:

  1. Adsız dedi ki...

    Nilaycım vallahi ben de gelecek hafta bu tarifi deneyeyim diyordum. Geçen hafta Portakal ağacında okuyunca tam benlik bir tarif dedim (yoğurdu çok severim:) Şimdi sen de güzel diyorsun, kesin yapacağım artık... Ellerine sağlık, sevgiler...

  2. durutarifler dedi ki...

    Ben bu tarifi portakal ağacından aldığımın bile farkında değilim. Ben bir tarif defteri yapmıştım, oradan direk yapmıştım. Ama demek ki doğru adres.:)) Portakal ağacının sürekli deneyicisi ve takipçisiyim zaten.

  3. zero dedi ki...

    Çok güzel, sağlıklı, bir o kadar da kolay bir tarifmiş gerçekten. Hele havaların ısınmaya başladığı bu günler için hafif ama bir o kadar da lezzetli olması harika. Kahvaltılar için süper bir alternatif bence. Ellerine sağlık. Sevgiler...

  4. Betül İnce dedi ki...

    Bu çok güzel ve serin bir tarif Nilay'cığım, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.