• Fırında Torik

     


    Her zaman bulunmazken , şimdi tam zamanı iken paylaşalım. Çok kolay çok lezzetli ve çok sağlıklı . Bu güzel balığı bizle buluşturan ve bizi evinde ağırlıyan @esramutevelli ve @orhanmutevelli ye teşekkür ederiz.

    Tarif çok kolay . Toriği halka halka kesip güzelce temizleyi kandan arındırırıyorsunuz . Sonra kurulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz . Üzerine zeytinyağı sürüyorsunuz . Tuz serpmiyorsunuz ki sulanmasın. Orhan abi sürmemiş ama bence sarımsak da çok yakışır. 220 derece bu balık 3,5 kilo olduğu için 25 dakika pişti ancak siz daha az kiloda balık yapacaksınız göz temasında olun . 15. Dakikadan itibaren almaya hazır olun. Balık çok pişerse kurur .

1 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Balığı çok severim. Denerim bunu.Ellerinize sağlık:)