• Trabzon Hurmalı Cheesecake


    En sevdiğim meyve Trabzon hurmasıdır. Eve kasa ile girer. Evde herkeste çok sever. Aslında pasta falan yapmaya da kıyamam. Hepsini taze taze yemem lazım ama , bu sene 2 tarif denedim. Her 2 tarifte çok güzel oldular. Trabzon hurması cheesecake'e çok yakıştı. Denemenizi tavsiye ederim.

    Trabzon hurmasını sevmeyenler tamamen yumuşamış, olmuşunu mutlaka denemeli. Olmamış hurma buruk bir tat bırakır ağızda..



    Tabanı: 2 paket eti burçak, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı nişasta

    Kreması: 200 ml'lik krema, 3 yumurta, 400 gr'lık labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un

    Trabzon hurmalı sos için: 3 adet büyük Trabzon hurması ( tamamen olmuş, yumuşamış) , 2 yemek kaşığı silme nişasta , 2 su bardağı su, 6 yemek kaşığı şeker

    Yapılışı:

    1) Eti burçağı rondodan geçirip toz yapın. Tereyağı eritin ama kaynatmayın, tarçın ve nişasta ile karıştırıp hamur yapın. Tepsinizin tabanına elinizle yayın. Tarçın trabzon hurmasına yakıştığı için koyuyorum. 
    2) Krema ile labne peyniri karıştırın. Şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş Yumurtanın beyazını bir tutam tuz ve 1 tutam şeker ile başka bir kapta çırpın. Kar gibi beyaz olsun. Mümkünse kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar. Yumurtanın sarılarını da atıp çırpın. Diğer karışıma ekleyin . Ununu da ekleyip nazikçe hep aynı yönde döndürerek kaşık ile karıştırın ve burçaklı tabanın üstüne dökün. Üstü hafif kızarana kadar 180 derece de pişirin. Fırından çıktıktan sonra sos üzerine dökülmeden 1 saat kadar beklesin, soğusun.
    3)Trabzon hurmalı sosu yapmak için; Trabzon hurmalarını çekirdeklerinden ve kabuklarından ayırıp, rondoda 1-2 bastırıp çekin. Üzerine su ile açtığınız nişastayı, şekeri, suyu ekleyip, pof pof yapana kadar pişirin.
    4) Kremalı tabanın üstüne dökün ve buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum: