• Siyah Zeytin Yapımı


    Zeytin tarifini gazoz şişelerine göre vermeye çalışacağım. Hem sizin, hem de benim için daha kolay olacak. Bir iki püf noktası da değinmek gerektiğini düşünüyorum.

    Zeytin yaparken nelere dikkat edelim :

    • Zeytini çok bekletmeden hemen yapmak gerekir. Mümkünse aynı gün. Yumuşadıktan sonra zeytin güzel olmaz
    • Mümkünse gazoz şişeleri kullanın. Gaz kaçağı olmaması için sağlam kapaklar yapıyorlar. Bu da sizin zeytinlerinize de koruyor. Diğer şişelerde basınçtan dolayı kapakta atma yaşabilirsiniz. 
    • Yaptıktan sonra arada bir ayağınızla çevirseniz yeter. Çok ilgi beklemiyor :)
    • Mayıs - Haziran gibi yenmeye hazırdır.
    • Tuzunu mümkünse ölçerek koyun.
    1 litrelik gazoz şişesi 670 gr kadar zeytin, 1.5 litrelik gazoz şişesi 1 kg kadar zeytin alıyor. 

    1 litrelik şişe için
    • 30 gr tuz ( 1 yemek kaşığı dolusu) ben kaya tuzunu çekip kullanıyorum.
    • 1 adet kesme şeker
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığının ucu ile limon tuzu
    • 1 çay bardağının dibi ile sirke
    1,5 litrelik şişe için 
    • 45 gr tuz ( 1.5 yemek kaşığı dolusu tuz)
    • 2 kesme şeker
    • 2/3 su bardağı sıvı yağ
    • yarım çay kaşığı limon tuzu
    • 1/4 çay bardağı sirke 







0 yorum: