• Trabzon Hurmalı ve Elmalı Bisküvili Pasta


    Trabzon Hurmasına bayılırım. Elmalı tarifleri de çok severim. Bisküvili pastaları ayrıca çok severim. Bunların hepsi birleşince muhteşem oldu. Üzerindeki muhallebiyi bile yapmanıza gerek yok. Sadece Trabzon hurmalı ve elmalı kısım bile bir harika

    Malzemeler:


    • 3 adet büyük boy Trabzon hurması 
    • 3 adet elmanın rendesi
    • 2 yemek kaşığı silme nişasta
    • 2 su bardağı su
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı kadar kırılmış fındık veya ceviz yada 2'si beraber
    • 2 paket petibör bisküvi 
    • Muhallebisi için 1 yumurta, 1/2 litre süt, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket krem şanti toz halde
    Yapılışı:

    1. Elmaları da soyup rendeleyin. Teflon tencereye alın. Elmaları şeker ile pişirin. Kabuklarını soyup iri doğradığınız hurmaları blenderdan geçirip püre haline getirin.Trabzon hurmasını tencereye atın.  Nişastayı küçük bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip karıştırın ve diğer karışıma ilave edin. Vanilyayı da atıp pof pof edene kadar pişirin.
    2. Borcama 1 sıra bisküvi dizin. Üzerine elmalı, Trabzon hurmalı harçtan koyun. 4 sıra olacak şekilde bu şekilde devam edin. En son elmalı, Trabzon hurmalı harçtan koyup üzerine fındık ceviz serpin. Bu şekilde de isterseniz soğuduktan sonra serviste edebilirsiniz. Bu bile yeterli. 
    3. Muhallebi için krem şanti hariç tüm malzemeyi birleştirip pişirin. Pof pof edince pişmiş demektir. El blendırı daldırın 3 dakika kadar muhallebi kıvam aslın. Hem biraz soğusun. Üzerine krem şantiyi boşaltıp el blendırı daldırın. En en az 5 dakika çırpın. Kıvam alsın iyice. Elmalı karışımın üzerine döküp, şekil verip , soğuyunca ikram edebilirsiniz. 



0 yorum: