• Böğürtlen Reçeli



    Bu dondurmalıklar çeyizimden, yani tam 25 yıllık. İçinde ki kaşıkta 2 tane olarak Gaziantep'te kaldığımız otelden hediye edildi. Otelimizi ve sahiplerini çok sevdik. Tavsiye ederim.
    Alibey konağı. Üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Evde herhangi bir meyveden az kalınca veya meyvenin tazeliğini yitireceğini anladığım anda hemen reçel yapıyorum. Zaten az olan reçel hemen yeniyor. Böylece hem meyve ziyan olmuyor hem de az az çeşit çeşit reçel oluyor :)

    Örneğin böğürtlen 1 gün duran bir meyve. İlk gün yediniz yediniz sonra eski lezzeti ve görüntüsü kalmıyor. Ben de evdeki böğürtleni reçel yaparak değerlendirdim. Reçeli ayrıca bir gece falan bekletmeden yapıyorum. Kısık ateşte pişiyorum.

    Yapılışı:
    Meyvenizi tartın , örneğin benim kullandığım böğürtlen 350 gr kadardı. Üzerine 350 gr kadar şeker katın. Yani 1-1 meyve ve şeker oranı . Yarım çay bardağı da su koyun. Ocağın altını kısık ateşte yakın.  Şeker eriyince ocağın altını açarak orta ateşte pişirin. Köpükleri olursa atın. Yaklaşık yarım saat sonra pişmiş olacaktır. Onu da şu şekilde anlarız. Reçelden 1-2 damla kaşığınızla alın porselen bir tabağa akıtın. Bekleyin soğusun. Sıcak sıcak yaparsanız hemen kapanır :) Arasından çizgi çekin. eğer yavaş yavaş kapanıyorsa olmuş demektir. Yalnız çok bekletmeyin ağda gibi olur. Reçelin üzerine bir kaç damla limon sıkın. Bir taşım kaynatıp kapatın.