Tam yaz için bir tarif. Ah ne çok severim hem de her türlüsünü. Daha önce labneli limonlu tarifi vermiştim. Şimdi de labnesizin tarifi sizlerle
Tariflerin üzerine tıklayara ulaşabilirsiniz.
Tabanı için : 2 paket eti burçak, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı nişasta
Kreması: 200 ml'lik krema, 3 yumurta, 400 gr'lık labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un
Üstündeki limon jölesi için :
3 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker ( tadına bakabilirsiniz az ise eklersiniz. )
Yapılışı:
1) Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri ve nişastayı karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
2) Krema ile labne peyniri karıştırın. Şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş Yumurtanın beyazını bir tutam tuz ve 1 tutam şeker ile başka bir kapta çırpın. Kar gibi beyaz olsun. Yumurtanın sarılarını da atıp çırpın. Diğer karışıma ekleyin . Ununu da ekleyip nazikçe hep aynı yönde döndürerek kaşık ile karıştırın ve burçaklı tabanın üstüne dökün. Üstü hafif kızarana kadar 180 derece de pişirin.
3) Jölesi için nişastayı önce su ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın sonra tüm malzemeleri katarak ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.
Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Nefis lezzetini de tahmin edebiliyorum.
Ellerinize sağlık.Güzel lezzetli görünüyor.Sevgiler