• Pratik Alman Pastası



    Alman pastası için ne yazayım bilemedim. Çok sevilir çok da yenir. Yumuşacık kekin arasında krema. Mııımm nefis..


    Malzemeler
    Keki için;
    • 2 adet yumurta
    • 1,5 çay bardağı şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 3 çay bardağı un
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1/2 paket kabartma tozu yada silme çay kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı zencefil ( şart değil)
    Kreması için;
    • yarım litre süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • 1/ paket sıvı krema ( 100 ml)
    • Muz koydum ama şart değil






    Yapılışı:



    1. Derin bir kapta 2 adet yumurtanın beyazı ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra sarılarını ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kekin sıvılarını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
    2. Sıvıların üstüne unu ve üstüne kabartma tozunu ekleyip bu sefer kaşıkla yavaş yavaş kabarta kabarta karıştırıyoruz.
    3. Hamuru altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kaba döküyoruz. 160 derecede pembeleşinceye kadar yani 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
    4. Krema için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar pof pof edinceye kadar pişirin. İçine krema ve vanilyayı ekleyip en az 10 dakika çırpın. Çırpınca krema nefis oluyor.
    5. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.Kalın bir krema olsun.
    6. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.


1 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık:)