• Enginar'dan İmam Bayıldı


    Enginarlı tariflere devam. Her hafta mutlaka yemeğe çalışıyoruz. Enginarı soyup attıkları sudan almayın. Eğer zamanınız müsaitse siz alırken soysunlar, limonla ovup size versinler. İçine enginarları attıkları sudan katmasınlar. Hemen eve gelin pişirin ki kararmasınlar. Bakalım enginarların tadı şimdi nasıl olacak. Enginarlar yumuşacık pamuk gibi ve çok lezzetli olacak.
     
    Bu ilk deneme. Bizim evin erkekleri bu yemeği sevdi.
     
    Yemek çok kolay. 2 büyük soğanı ay şeklinde doğrayın. 4-5 diş sarımsak ister doğrayın ister ezin doğrayın.  2 orta boy domates yemeklik doğranacak. 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine de tüm bu doğradıklarınızı çiğden atın. Enginarları üzerine dizin. Tuzunu katın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis ederken soğanı sarımsağı domatesi üzerine koyup servis edin.

2 yorum:

  1. Farklı bir tarif. Ellerinize sağlık..

  2. Nilay Durukan dedi ki...

    Bu aralar her hafta enginar yaptığım için sürekli denemeler denemeler :)