• Fincan Keki


    Hem pratik, hem lezzetli bir tarif. Çok da şık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim..

     Malzemeler:
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 kahve fincanı dolusu un
    • 1 kahve fincanı dolusu kakao
    • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu

    Yapılışı:
    1. Şekerle yumurta aklarını köpürttükten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kek hamurunu yapın. 
    2. Çay fincanlarını yağlayıp unlayın. Hamuru fincanın 2/3'üne denk gelecek şekilde dökün. Geniş yatay bir tencerenin 1/3'üne kadar su koyun. Kek döktüğünüz çay fincanlarını tencereye dizin. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını da kapatıp 15 dakika pişirin. İsterseniz kürdanla kontrol edebilirsiniz ama 15 dakikada pişiyor.

4 yorum:

  1. Saadet Uslu dedi ki...

    Tencerede denedim ama hala fincende kek yapmadım. Biraz çekimser kaldım bu konuda. Ama çok güzel görünüyorlar:))

  2. Lerzan Kara dedi ki...

    çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

  3. Nilay Durukan dedi ki...

    Bence mutlaka denemelisin Saadet'cim

  4. Nilay Durukan dedi ki...

    Teşekkür ederim Lerzan hanım