• Bolu Kebabı


    Nefis bir tarif daha. Zaten malzemeleri sayınca , bu malzemelerden nefis bir tarif çıkacağını sizlerde anında anlayacaksınız. Deneyin, sonrada misafir yemek listenize ekleyin..

    Malzemeler:

    • Yarım kilo kuzu kuşbaşı ( kişi sayısına göre arttırıp çoğaltabilirsiniz . Biz 3 kişiydik)
    • ramazan pidesi gibi pide
    • 1 kase kadar süzme yoğurt
    • 1 kase kadar kaşar (koymasanız da olur ben lezzeti arttırmak için koydum)
    • 1 kase kadar salçalı sos, ben biraz da domates sosu kullandım.
    • Üstüne çarliston yada 3 burun biber ve çeri domates
    Yapılışı:

    1. Kuzu kuşbaşını düdüklü tencerede haşlayın.
    2. Fırın  kabınızı tereyağ ile yağlayın. Pideleri fırın kabınıza küp küp doğrayıp tabanına komple dizin.
    3. Pideleri pişirdiğiniz etin suyu ile ıslatın.
    4. Pidelerin üstünü süzme yoğurt ile kaplayın. Üstüne etlerinizi dizin. Üstüne kaşarları da serpin.
    5. Etlerin üstüne salça ve su ile yaptığınız sosu dökün. Kestiğiniz domates ve biber ile birlikte 180-200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

11 yorum:

  1. Ada Deniz dedi ki...

    Ellerinize sağlık....

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  3. İnci Çelik dedi ki...

    Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

  4. çatlakkafe dedi ki...

    elinize sağlık

  5. bademlebuduk dedi ki...

    nefis görünüyor

  6. LerzanKaradan.com dedi ki...

    nefis gözüküyor tadı da eminim nefistir

  7. Elinize sağlık (:

  8. icimdeki yolculuk dedi ki...

    enfes elinize sağlık

  9. lezzettramvayı dedi ki...

    muhteşem olmus elınıze saglık :)

  10. lezzettramvayı dedi ki...

    muhtesem olmuş elinize saglık

  11. Harika görünüyor.Elinize sağlık..