• Kek kalıbında böğürtlen jöleli, irmikli pasta


    Görüntüsü ile son derece güzel, hem de bir o kadar kolay bir pasta. Biraz arada beklemek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken husus irmikli kısmının soğumaya yüz tuttuğunda böğürtlen sosunu dökmek. Sosları artık krema koyarak yapıyorum bence kesinlikle çok daha güzel oluyor.
     
    Bu arada siz böğürtlen yerine ister vişne, ister çilek, ister frambuaz ne isterseniz onu kullanırsınız ve onlu pasta yapabilirsiniz :)
     
    • İrmik kısmı için: 1 litre süt, 1 su bardağından 1 parmak az irmik, 1 su bardağından 1 parmak az şeker isterseniz vanilya
    • Arada 1 paket herhangi bir bisküvi rondodan geçmiş benim ki eti burçak, kakaolu da süper yakışır valla. Ayrıca kullanmak zorunda da değilsiniz.
    • Böğürtlenli jölesi için: 1 su bardağı meyve, yarım paket krema ( 100 ml), 1 aida çay bardağı su, 3 yemek kaşığı dolusu şeker, 3 yemek kaşığı normal dolu nişasta, 1 vanilya
     
    Yapılışı:
    1. Kek kalıbını sudan geçirin ve suyunu dökün, ıslak kalsın
    2. İrmik kısmı için tüm malzemeyi pişirin, pof pof edince indirin. Kek kalıbına dökün.
    3. Sıcak sıcakken rondodan geçirdiğiniz bisküviyi irmiğin üstüne yapıştırın. Dolaba koyun soğusun.
    4. Böğürtlenli jölesi için vanilya hariç tüm malzemeyi pişirin yine pof pof etsin. Hafif soğuyan zaten arada bisküvi olan irmiğin üstüne dökün. 3 saat kadar soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın.
     
     
     

13 yorum:

  1. Muhteşem.... Ellerinize sağlık.. Sevgiler...:)

  2. muhteşem bir görüntü ellerine sağlık afiyetler olsun :)

  3. bayıldım çok hoş ellerinize sağlık

  4. Saadet Uslu dedi ki...

    Görüntü süpermiş, ellerine sağlık:))

  5. audrey dedi ki...

    Nefis olmuş bayıldım :)

  6. Şeniz Akgündüz dedi ki...

    nefis görünüyor,ellerinize sağlık

  7. Nefis görünüyor (:

  8. Guzellik Hikayesi dedi ki...

    Kek kalıbında çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.

  9. Harika :)

  10. yemek tarifleri dedi ki...

    harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm

    Yemek Tarifi
    diyet yemek tarifleri

  11. Adsız dedi ki...

    Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

    Dur Tarifler merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

  12. Ilhan Ucer dedi ki...

    Bir kere rengi nefis. Kekli de öyle. Ayrıca da bana bile yapımı pratik geldi. Ellerinize sağlık.

  13. Elinize sağlık harika görünüyor