• Kalamar yanına Tarator Sos -2


    En son taze baklada kullandığım tarator sosunu da vermek istedim. Çünkü en çok bu tarife geliyorsunuz. Tarator sosun az değişmiş bu halini de seveceksiniz. Bunda hem zeytinyağı hem mayonez var :) Bir de sirke


  • 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • 4 büyük sarımsak dişi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 iada çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • tuz karabiber

  • Mutfak robotunda galeta unu, sarımsak, tuz karabiber ekleyip çekiyoruz. Zeytinyağını ekleyip, çekmeye devam ediyoruz. Yoğurdunu, sirkesini, mayonezini ekleyip çekmeye devam ediyoruz. En son cevizleri ekleyip 1-2 çektiriyoruz ki dişe gelsinler, ezilmesinler. İnce kıyılmış dereotunu hazırladığımız sosa katıp, baklalar ile karıştırıp, dereotuyla süsleyip servis yapıyorsunuz.

    Önceki tarator tarifi de burada
    http://www.durutarifler.blogspot.com.tr/2010/02/kalamar-yanina-tarator-sos.html

7 yorum:

  1. İnci Çelik dedi ki...

    Kalamar yanındaki bu sosu çok severim ama iyi bir tarif yakalayamadım. Bir de sizin tarifinizi deneyeceğim.

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    ellerine sağlık canım.sevgiler.

  3. Unknown dedi ki...

    Ellerinize sağlık..Severim tarator sosunu...

  4. deneyeceğim teşekkürler:)

  5. Unknown dedi ki...

    Kalamar ve tarator sos müthiş ikili ;) Çok severim, elinize sağlık ;)

  6. audrey dedi ki...

    olmazsa olmaz çok severim..

  7. Hamarat Ablam dedi ki...

    Ellerinize sağlık,tarator sos benimde çok sevdiğim bir lezzet,kalamar ile ayrılmaz bir ikili bence :)