• Kaşarlı Mantarlı Enginar



    Ben fırında unutmuşum, kaşarlar fazla fazla kızarmış. Siz unutmayın emi :)
    Kaşar mantar enginar. Güzel olmaz mı ? Çok güzel oldu
    Daha önceki enginar tariflerine buradan ulaşabilirsiniz:
    Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar
     Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği
     Etli Enginar Dolması
     Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma
    İç Baklalı Enginar

    Malzemeler:

    • 3 kişiyiz 3 enginar
    • yarım kilo mantar
    • 1 büyük soğan
    • 2 domates
    • 3-4 biber
    • 1 kase dolusu kaşar
    • zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    Yapılışı:
    1. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
    2. Diğer tarafta soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. İçine yıkayıp, soyduğunuz, 3-4 kestiğininiz mantarları atın. Mantarlar suyunu verip çekerken küp küp doğradığınız domatesleri atın. Tuzunu karabiberini az kırmızı biberini atın. Kısaca mantar sote yapın :) Bu miktar 5 adet enginara yeter.
    3. Enginarları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine mantarları koyun. Üstlerine kaşar koyun. Diplerine azıcık enginarları pişirdiğiniz sudan koyun. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin ama bu kadar değil :) Kalan mantarları da mantar sote olarak servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Melislicious dedi ki...

    tam bir enginar hastasıyım:) genelde bizimevde garnitürlü veya iç baklalı pişer ama bu şekilde de mutlaka denenmeli:) ellerinize sağlık!