Ben fırında unutmuşum, kaşarlar fazla fazla kızarmış. Siz unutmayın emi :)
Kaşar mantar enginar. Güzel olmaz mı ? Çok güzel oldu
Daha önceki enginar tariflerine buradan ulaşabilirsiniz:
Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği
Etli Enginar Dolması
Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma
İç Baklalı Enginar
Malzemeler:
- 3 kişiyiz 3 enginar
- yarım kilo mantar
- 1 büyük soğan
- 2 domates
- 3-4 biber
- 1 kase dolusu kaşar
- zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Diğer tarafta soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. İçine yıkayıp, soyduğunuz, 3-4 kestiğininiz mantarları atın. Mantarlar suyunu verip çekerken küp küp doğradığınız domatesleri atın. Tuzunu karabiberini az kırmızı biberini atın. Kısaca mantar sote yapın :) Bu miktar 5 adet enginara yeter.
- Enginarları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine mantarları koyun. Üstlerine kaşar koyun. Diplerine azıcık enginarları pişirdiğiniz sudan koyun. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin ama bu kadar değil :) Kalan mantarları da mantar sote olarak servis yapabilirsiniz.
tam bir enginar hastasıyım:) genelde bizimevde garnitürlü veya iç baklalı pişer ama bu şekilde de mutlaka denenmeli:) ellerinize sağlık!