• Lazanya



    Lazanyaaa. İsmini yazmak bile ağzımın suyunun akmasına sebep oluyor. Nefis nefis bir yemek. Şimdi iyice kolaylaştı da . Barilla'nın lazanyası haşlanmadan yapılıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Nefis bir lazanya oluyor.
    http://www.barilla.com.tr/urunler/makarna/lacollezione/Lasagne_all_Uovo.htm

    Malzemeler:
    • 12 adet lazanya kullandım. Tepsininizin büyüklüğüne göre değişir.
    • Kıymalı sosu için : 350- 400 gr kıyma, bir büyük soğan, 4-5 diş sarımsak, 4-5 adet yeşil biber, 1 büyük boy havuç, 2 büyük boy domates, karabiber, tuz,
    • Beşamel sosu için : yarım litre süt, 1.5 kaşık un  ( 1 tepeleme dolu şekilde), 1 yemek aşığı tereyağ veya zeytinyağı, tuz, karabiber varsa muskat (nefis olur)
    • Üstüne bir yemek tabağı dolusu kaşar
    Yapılışı:
    1. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üstüne ince ince doğranmış sarımsak ve yeşil biberi, yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu atın kavurun. Sebzeleriniz yumuşayınca yemeklik doğranan minik küp küp domateslerinize de atın. Suyunu bırakıp biraz kıvam alınca bahartlarını atın ve ocaktan inidirn.
    2. Lazanyaları borcama 1 sıra dizin.  Üstüne kıymalı harç dizin. Üstüne beşamel sos. 4 kez bu şekilde yapıyoruz. En son lazanya koydum beşamel sosum az kalmıştı. 5 kat yani . En üste beşamel sosu az diye ilave biraz domates sosu koydum  ve bol kaşar rendesi. Fırında kaşarlar kızarana kadar pişmesi yeterli. Yaklaşık 20 dakika.

5 yorum:

  1. Hanife Mert dedi ki...

    Sevgili duru tarifler, çok nefis gözüküyor eline emeğine sağlık.
    Sevgiler..

  2. tatlı sefam dedi ki...

    cok severm elıne sağlık

  3. Baharcicegi dedi ki...

    Bzim evdede cok sevilir lazanya,nefis bir görüntüsü var eline saglik

  4. yesimdusova dedi ki...

    ellerine sağlık, nedense şu lazanya yapmaya birtürlü cesaret edemedim.. bir ara denemek istiyorum..

  5. durutarifler dedi ki...

    Yeşim'cim mutleke denemelisin
    Nefis lezzet