• Kivi reçeli


    Evde yenmeyen ve çok sert kiviler vardı. Kivilerin yumuşamasını bekleyene kadar kiviler bozulacak duruma gelirlerdi. Ben de değerlendirmek istedim. 1 kilo kividen yarım kiloluk kivi reçeli çıktı. Çok da güzel oldu. Azıcık küçüldüler ama şekilleri aynen kaldı.

    Malzemeler

    • 1 kilo kivi
    • 1 kilo şeker
    • yarım limon
    Yapılışı

    Kivileri soyup halka halka doğrayalım. Çelik tencereye koyup üstüne şekeri ekleyelim. Altını çok kısık açalım. Yavaş yavaş kiviler su salmaya şekerler erimeye başlasın. İsterseniz 1 gece bekletebilirsiniz. Ben çok kısık ateşte pişirmeye başladığımdan beri zamanın yoksa 1 gece bekletmiyorum. Böylede son derece lezzetli ve kıvamlı reçeller yapabiliyorum. Kıvama geldiğinde (nasıldıı ??? evet hatırlıyoruz. Reçelin suyundan kaşığın ucuyla azıcık alıp porselen tabağa koyuyoruz. Arasından kaşıklı çizgi çekiyoruz. Çizgi kapanırsa kaynatmaya devam. Ama yavaş yavaş kapanırsa olmuş demektir. Çok da kaynatmayın ağda gibi olur. ) limon suyunu sıkıp bir taşıp daha kaynatıp kavanozumu sıcak sıcak dolduruyoruz. Eğer saklayacaksak ters çevirip kapağa basınç yapmasını sağlıyoruz.


14 yorum:

  1. Pumpulininmutfagi dedi ki...

    Kiviyi çok severim reçelini yapmak hiç aklıma bile gelmemişti ,denicem
    Ellerinize sağlık
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim çok güzel paylaşımlarda bulunmuşşunuz
    Sıkı takipçinizim bundan sonra bloğuma da beklerim:)
    Sevgiler:)

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    ben denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  3. Unknown dedi ki...

    Hiç bilmiyordum kividen reçel olacağını eline sağlık görüntü çok güzel:) sevgiler.

  4. nevininyemekleri dedi ki...

    Hiç yemedimde denemedimde ama hazır reçel yapmaya başlamışken deniyim bari:) Ellerine sağlık canım afiyetle yiyin inşallah.

  5. Nuran dedi ki...

    Benim için geç gelen bir tarif, köyde kivi ağacımız var, bu sene mübarek neredeyse bir çuval kivi verdi. Annem komşular, akrabalar dağıtıp durdu. İnşallah seneye kendi bahçemizin kivilerinden deneriz. Ellerine sağlık sevgilerimle:)

  6. kış güneşi dedi ki...

    eline sağlık canım

  7. Hanife Mert dedi ki...

    Daha önce duymamıştım canım. Eline sağlık, güzel görünüyor.
    Kadınlar günün kutlu olsun canım öpüyorum sevgilerimle..

  8. Asyadan Esintiler dedi ki...

    bir kaç yerde de rastladım bu lezzete.sizinki de güzel görünüyor.ellerinize sağlık.bende en kısa zamanda deneyeceğim.sevgiler.

  9. Ferkay dedi ki...

    Kividen reçel yapmak hiç aklıma gelmezdi Nilaycım Ellerine sağlık Deneyeceğim mutlaka..

  10. pelince dedi ki...

    Ben ilk kez görüyorum,çok değişik olmuş.. ellerine sağlık,şifa olsun..

    öperim..

  11. Kahvaltiya aldim Ïyi geceler.
    Eline saglik tatlim.

  12. vişnap dedi ki...

    Geçn bir arkadaş yapmıştı.Senin kivi reçelini de görünce acaba bende yapsam mı dedim .İnanırmısın her yerlerim reçel doldu:))Ama bunu da aklıma taktım her an yapabilirim çok güzel görünüyor canımm ellerine sağlık afiyetler olsun.

  13. Nilgün dedi ki...

    Kivi reçeli yapmak hiç aklıma gelmemişti. Artık hrşeyin reçeli ve turşusu yapılabiliyor. Senin yaptığınında nefis olduğuna eminim. Sağlıklı ve mutlu hafta sonları..

  14. deeptone dedi ki...

    kiviiiii. bayılırıııım.
    reçelini yemedim. du not aldım kii.
    :)