• Patates Mantısı


    Hem pratik hem de lezzetli. Sunumda çok şık oluyor. Tavsiye ederim.

    Malzemeler:
    • 3 orta boy patates
    • 1 tabak dolusu rendelenmiş kaşar
    • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
    • İnce ince kıyılmış maydanoz
    • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ve maydanoz
    Yapılışı:
    1. Patatesleri haşlıyoruz. Soğumadan kabuklarını soyup çatalla ezip içine tereyağı ve rendelenmiş kaşarı koyuyoruz. Bir güzel tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. İçine ince ince kıyılmış maydanozda ekliyoruz.
    2. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukur yapıyoruz. Tabağa diziyoruz. Çukurun içini sarımsaklı yoğurt ile dolduruyoruz. Üstüne domates sos döküp , maydanozla süslüyoruz.

12 yorum:

  1. Feray kaygısız dedi ki...

    Nefis nefis ellerine sağlık Nilaycım..

  2. Çok güzel olmuş. ellerinize sağlık olsun.

    sevgilerimle

  3. Eline sağlık canım çok severim patates mantısını:)sevgiler

  4. neslice tarifler dedi ki...

    Süper görünüyor. Bayılıyorum kolay ve lezzetli tariflere. Kesin yapicam. Ellerinize saglık.

  5. ehlikeyfchef dedi ki...

    görüntüsü çok şık ellerinize sağlık yalnız merak ettiğim bişey var soğuyunca kaşar içinde sertleşmiyormu?

  6. Hem pratik hem goruntu guzel, sevdim bu tarifi tam benlik..ellerinize saglik:)

  7. birsence dedi ki...

    benim için yoğurtlu, sarımsaklı ve olursa da mayonezli her salata harikadır bu salata gibi ellerine sağlık canım...

  8. vişnap dedi ki...

    Ellerine sağlık canım hepimiz tarafından çok sevilen bir lezzet,afiyetler olsun.

  9. vişnap dedi ki...

    Ellerin sağlık canım hepimiz tarafından çok sevilen bir lezzet,afiyetler olsun.

  10. deeptone dedi ki...

    not aldıım. bunu bayıla bayıla yerim ya. hem patates hem mantı oh oh.
    :)

  11. ihlamurcum dedi ki...

    Çok şık ve pratik olmuş,elinize sağlık.

  12. bir kase lezzet dedi ki...

    eline sağlık.
    şifa olsuuuuun:))