• Fırında Kremalı Brüksel Lahanası


    Bu aralar sebze yemeklerini bu şekilde yapar oldum. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, yer elması, kereviz sebzelerinin çeşitli versiyonlarını hep bu şekilde yapıyorum. Evde sebze tüketimi arttı :)) Ağzına yer elması koymayan oğlum bile severek yiyiyor.

    Belki tereyağla sağlık katmanından, 1-2 katman kaybetsede evdekilere bol bol, hemde ağızlarına sürmeyecekleri sebzeleri yedirme fırsatı buluyorum.

    Ben krema yerine tereyağ ve süt kullanıyorum. Ama siz isterseniz bu ikisinin yerine direk krema kullanabilirsiniz.

    Malzemeler :
    • 1 paket brüksel lahanası, yada yarım kilo
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 orta boy patates
    • 1 orta boy havuç
    • 1 tabak dolusu kaşar rendesi.
    • tuz, karabiber
    Yapılışı:
    1. Brüksel lahanalarını diplerini kesip, 2 taç yaprağını kopartın. Sirkeli suda bekletin. Havucunuzu ve patatesinizi küp küp kesin.
    2. Tencerede tereyağı eritin. Üstüne havucu atın. Azıcık rengi dönsün yumuşasın. Sonra brüksel lahanasını ve patatesi atın. Sütü dökün. Tuzunu karabiberini ekleyin. Üstüne kapağını kapatın ve 20 dk. kadar pişsin. Sebzeler pişince indirin. Sütü komple çekmesi gerekmiyor.
    3. Fırın kabına yemeğinizi boşaltın. Üstüne kaşarı döküp üstü kızaran kadar fırınlayın. 

11 yorum:

  1. sevda dedi ki...

    gerçekten harika görünüyor canım.lezzeti resime geçmiş sankı.ellerine sağlık.öpüyorum.

  2. pembe kekik dedi ki...

    Çok güzel bir tarif ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

  3. hmmmmmh..
    bana sebze olsun..
    renkler harika
    hemde fırın ! nefis nilayım
    nefis.

  4. Şehrinaz dedi ki...

    direk sulu pişirmektense bu şekilde gerçekden çocuklarında yiyebileceği mis bir lezzet olmuş ellerine emeklerine sağlık...

  5. zeymuran dedi ki...

    ellerıne sağlık canım bruksel lahanasını cok severım bu yemegı de sevecegıme emınım

  6. Ahh canım yaa bende bir yedirebilsen bu brüksel lahanasını benimkilere..
    Böylede deneyeyim bakalım yedirebilecekmiyim..:))
    Ellerine sağlık canım.

  7. feray dedi ki...

    Bu güzel yemeği eşime yedirebilirmiyim acaba Nilayım..
    Ellerine sağlık canım..

  8. Betül dedi ki...

    Enfes görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
    Geçen senlerde ben de yer elmasına takmıştım, çiğ salatasını da sevdik biz kereviz gibi.

    Sevgilerimle.

  9. ihlamurcum dedi ki...

    Ben bu tarife bayıldım, özellikle ben bunu light sütle yapayım. Gerçekten de tüm sebzelere yakışır, elinize sağlık.

  10. PINAR dedi ki...

    Nilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

  11. PINAR dedi ki...

    Nilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...