• Taze Soğan ve Krema Soslu Somon Balığı

    Tarif Nisan 2010 Sofra dergisinden alınmadır. Üstünde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

    Malzemeler:
    • 3 dilim somon
    • Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
    Yapılışı:

    1. Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.

    2. Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
    Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)

    9 yorum:

    1. YeMeK vAkTi dedi ki...

      balıklardan gidiyoruz:)) somon balığı kremalı hiç denemedim çok yağlı buluyoruz zaten hayatımda 2 kere yaptım:))

      ellerinize sağlık sunum çok güzel

    2. Flame dedi ki...

      Nilaycım leziz görünüyorrrr. Eline sağlık canım..

    3. yeşim dedi ki...

      nefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.afiyet şifa olsun.hayırlı cumalar iyi hafta sonları.çok öptüm...

    4. Nilaycığım okadar yakışmıştırki eminim.. somonu ne çok severim.

      ama : ben yiyemesemde :(
      sen doya doya ye ...
      afiyet olsun canım..

    5. yeşim dedi ki...

      Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

    6. YeMeK vAkTi dedi ki...

      kandilin mübarek olsun canım...

    7. birsence dedi ki...

      çok lezzetliydi lale teyzemde yemiştim...eminim seninkide nefistir ellerine sağlık canım benim...

    8. GIA dedi ki...

      Ama, ama, ama bu haaaarika:)

    9. Adsız dedi ki...

      Hayırlı Ramazanlar, sağlıklı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmemiz dileğiyle.
      Sevgilerimle....