• Hindistan Cevizi Glazürlü Kıbrıs Tatlısı ( Hindistan Cevizi ve Galeta Unlu)


    Daha önce yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz kıbrıs tatlısının

    http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/kbrs-tatls-galeta-unlu-hindistan.html

    üstünü muhallebili değilde hindistan cevizi glazürlü yaptım. Evet fana değildi ama ben yine de muhallebili olanı tercih ederim. Glazür tarifi Sofra dergisinin Mayıs yada Haziran 2010 sayısındaydı sanırım.

    Glazür  için :
    • 1,5 su bardağı pudra şekeri
    • 3 kahve fincanı limon suyu
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    Tüm malzemeyi karıştırıyorsunuz. Tatlıya şerbetini döktükten ve tatlı soğduktan sonra üzerine glazürünü sürüyorsunuz.

4 yorum:

  1. derya dedi ki...

    Canım şablon ve tatlı süper ellerine
    sağlık öpüyorum...

  2. Aylin dedi ki...

    hindistan cevizini çok severim eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık

  3. Tijen dedi ki...

    Oh ben de lorlu-ballı kurabiyemi yedim ıhlamurlu çayımın yanında, mutluyum yani...

  4. birdutmasali dedi ki...

    nilaycığım sayfa nefis,
    kıbrısın enginarı ve tatlısıda hasret uyandırdı desem ? :)))
    afiyet olsun canım..
    harikalar inan.