• Kıbrıs Tatlısı - Galeta Unlu, Hindistan Cevizli Tatlı


    Çok yoğun geçen bir haftadan sonra, hafta sonu bile çalıştıktan sonra, 12 saat bilfiiil ayakta olduktan sonra aranızdayım. Ah ah ne olacak benim bu halim.

    Bu tatlının tarifi ben de yazdan beri vardı. Ama bir türlü yapmak kısmet olmadı. Aysun benden önce yaptı. O kadar güzel olmuştu ki ben iki dilim yedim ve tatlı da aynı akşam neredeyse bitti. O benden önce yaptı diye kıskandım valla :)) Aysun zaten yeni bir tarif bulmasın hemen dener :)) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu. Sık sık yapılacak tatlıların arasına girdi.

    Malzemeler:

    Keki için :
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı  hindistan cevizi
    • 1 su bardağı kırılmış ceviz
    • 1 su bardağı  galeta unu
    • 1/2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    Şerbeti için :
    • 1 bardak şeker
    • 1.5 bardak su
    Muhallebisi için :
    • 1 lt süt
    • 1 bardak nuğday nişastası
    • 1 bardak şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket krem şanti
    Yapılışı:
    1. Önce şerbeti yapın. Şerbetin soğuması lazım. Kek de ılındıktan sonra üstüne soğuk şerbet dökülecek. 
    2. Kek için önce yumurta akları ile şekeri çırpın. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın ve yağlanmış büyük borcama dökün. 170 derecede 25 dakika kadar pişirin.
    3. Ilınan kekin üstüne şerbeti dökün.
    4. Krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini karıştırın. Tencerede pişirin. Göz göz olunca kaparın ve üstüne toz krem şantiyi dökün. İçine el blendırını daldırın. En az 5 dakika sürekli çırpın.
    5. Soğumuş tatlının üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. Soğuyunca üstünü hindistan cevizi ile süsleyin. İsterseniz narda yakışıyor.

14 yorum:

  1. zencefil dedi ki...

    Günaydın. Blogumda seni bekleyen bir ödül var. Uğrar alırsan sevinirim.

  2. inanmıyorum, benim de buzdolabımda şu anda bu tatlıdan var. kuzenimden aldım ben de tarifi. ama adının Kıbrıs tatlısı oldugunu bilmiyordum. biz de cok begendik. ellerine sağlık

  3. derya dedi ki...

    Canım ellerine sağlık harika görünü
    yor tatlın mutlu haftalar öpüyorum.

  4. Betül dedi ki...

    Gerçekten de çok güzel bir tarif Nilay'cığım,ellerine sağlık.
    Bir yanlışlık yapamamayım diye sorayım 4 yumurtanın sadece beyazlarını kullanıyoruz di mi?

  5. nilay dedi ki...

    Hayır hayır. Önce yumurtanın beyazları ile şekeri çırpıyoruz. Sonra tüm malzeme ile birlikte yumurtaların sarılarını da koyuyoruz.

  6. feray dedi ki...

    Nilaycım ellerine sağlık canım aldım tarifini hemen deneyeceğim.
    Sevgiler...

  7. DUSBAHCESI dedi ki...

    Ellerine saglik, tam benlik bir tatli olmus.

  8. Adsız dedi ki...

    harika bir tatlı.Denedim.Vazgeçilmezimiz oldu.Paylaşımınız için teşekkurler

  9. nilay dedi ki...

    Çok çok teşekkür ederim denedğin için. Mutlu oluyorum gerçekten böyle olduğunda sevgiler

  10. nilay dedi ki...

    Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)

  11. denemek için sırasını bekleyen lezzetlerden uzun zamandır yapayım diyorum duyduğuma göre çok güzelmiş :)
    ellerine sağlık :)

  12. Adsız dedi ki...

    Merhaba,
    Kıbrıs yaşıyorum ama gittiğim hiç bir lokanta, pastane veya kafenin menüsünde bu tatlıyı görmedim. Geleneksel tatların sunulduğu festivallerin hiçbirinde de ve tabiri caizse Kıbrıs'ın yerlisi olan komşularımızda ve büyüklerimizde de ikramlar arasında rastlamadım. Siteler arasında adının niçin Kıbrıs tatlısı olarak geçtiğini merak ettim.

  13. Adsız dedi ki...

    Merhaba,
    Kıbrıs yaşıyorum ama gittiğim hiç bir lokanta, pastane veya kafenin menüsünde bu tatlıyı görmedim. Geleneksel tatların sunulduğu festivallerin hiçbirinde de ve tabiri caizse Kıbrıs'ın yerlisi olan komşularımızda ve büyüklerimizde de ikramlar arasında rastlamadım. Siteler arasında adının niçin Kıbrıs tatlısı olarak geçtiğini merak ettim.

  14. nilay dedi ki...

    Gerçekten bilmiyorum. Araştırmak lazım. Ama çok güzel bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim.