• Misi Köyü Yerel Lezzetler Şenliği


    Eşimle haftasonları evden Misi köye yürümeye bayılıyoruz. Bize mini bir doğa yürüyüşü oluyor, sonra derenin kıyısında ördeklere baka baka çayımızı yudumlayıp tavlamızı atıyoruz.

    Geçen hafta sonu yine Misi'ye yürüdüğümüzde aman bir kalabalık bir kalabalık. Meğer Misi köyü Yerel Lezzetler Şenliği varmış. Havada böyle bir şenliğe son derece iyi bir havaydı. Köy halkı da kendi yaptığı yada bağından bahçesinden topladığı ürünler için tezgah açmıştı. Ben de kuşburnu pekmezi ve ceviz aldım.

    Ertesi hafta kendimde kuşburnu marmelatı yapmak için aman bir heveslendim bir heveslendim. Hakan'la beraber kuşburnu toplamaya tekrar Misi köyü yoluna çıktık. Elimizde eldivenler, budama makası falan. Sonra bir baktık ki , yarım saatte en fazla 200-300 gr. kuşburnu toplamışız. Elimizin her yeride çizilmiş. Daha gidip bir de marmelat için bir sürü uğraşacağız. Nette kuşburnu için yaptığım araştırmaya göre ince çorap içinden en az 6-7 kez süzmem gerekliymiş benim kuşburnuları. Aman dedim bu iş seni aşar. Kafkas'ın kuşburnu marmelatına talim. Ayrıca kaç para derlerse Valla helal. Siz siz olun kuşburnu marmelatı veya pekmezi için kimseyle pazarlık yapmayın.





    Misi köyü yolunun manzaraları. İsviçre bence halt etmiş.


    Şenlikten insan manzaraları.


    Bu tür etkinliklerin simgesi olan "GDO' ya hayır" kampanyası.


    Ekmekler;



    Bunlarda tezgah açmış çocuklar. Oyuncaklarını satıyorlar :))



    Bursa'nın mizah simgesi , Karagöz ve Hacivat



    Şenlikten görüntüler


    Geri dönüş yolunda, elimizde cevizler ve kuşburnu pekmezi

1 yorum:

  1. Flame dedi ki...

    Ne güzel fotoğraflar bunlar. Geçenlerde bende geldim Bursaya ama Mudanyanın dışına çıkamadık maalesef :(