Nefis, nefis bir yemek. Tadı damağınızda kalacak. Zorluk derecesi karnıyarık ile aynıdır.
Bu ara iş yoğunluğum nedeniyle ne yazı yazabiliyorum ne de diğer blog arkadaşlarımı dolaşabiliyorum. İşlerimin bir an önce azalıp sakinlik istiyorum...
Malzemeler:
- 1 kilo tavuk eti ( ben but tarafını kullandım. Biz beyaz etin yerine but taraflarını daha çok seviyoruz. )
- 1 kilo patlıcan (ben tophane kullandım.)
- 1 büyük soğan
- 2 domates
- 5-6 biber
- 2 yemek dolusu salça
- tuz, karabiber, istenen baharat
- Patlıcanları kızartmak için yağ
Yapılışı:
- Tavuk etlerini sotelik etten biraz daha büyük doğrayın. Yaklaşık 2 yemek kaşığı soya sosu katıp, elinizle yedirin. Etler yaklaşık 10 dakika beklesin. Sonra etleri önce harlı ateşte sonra kısık ateşte su salıp tekrar verene kadar pişirin.
- Diğer tarafta patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletin. Acı suyunu salsın. Daha sonra kurulayıp hepsini kızartın. Kare borcama havlu kağıt serip fazla yağını aldırın. Her kata yeni bir havlu kağıt serin . Hepsi tek bir havlu kağıda yığılmasın.
- Pişen tavukların üstüne çok az sıvı yağ koyup , yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi katın. Onlarda pişince küp küp doğradığınız domatesi de pişirin. Bu yemeği artık bu şekilde pilav yanında da yiyebilirsiniz. Tavuk sote oldu çünkü. :))
- Kızarttığınız patlıcanlardan havlu kağıtları ayırın. Tavuk sotenizi üstünüze dökün. Salçayı da bir kasede sulandırıp üstüne dökün. Fırına verin. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişsin. Afiyet olsun.
canım ellerine sağlık harika görünü
yor öptüm...
ellerine sağlık canım.işlerinde kolaylıklar diliyorum.sevgilerimle...