Malzemeler:
- 1 kilo kemikli kuzu eti
- 1 kilo taze fasulye
- 1 büyük soğan
- 3-4 sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça, tuz
- 2 kaşığı mısır özü yağı
- Eti bir güzel sıvıyağda kavurun. Suyunu salsın. Saldıktan sonra tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
- Yıkanmış ve doğranmış taze fasulyeleri de doğrayıp içine katın.
- Fasulyeler pişince yaklaşık 40 dk. sonra yemeğiniz hazır.
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. taze fasulyeye bayılırım ama zeytinyağlı olacak.
pilavla beraber nede çok severiz masal ailemle :)))
way hep hamur işinin arkasından iyi oldu görmek:) ellerine sağlık