Bu tarif arkadaşım Pevin'den. Benim gibi kabaktan ne yapacağını bilemeyenler için bulunmaz nimet. Çokta lezzetliydi. İki kere yeme fırsatı buldum. Bir kere Pevin'lerde, bir kere de Gölyazı'da iftar yaptık o zaman. Hem kolay, hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Gölyazı'nın fotolarını da sizinle paylaşacağım.
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 3 adet orta boy havuç
- bol dereotu
- 3-4 diş sarımsak
- zeytinyağı
- tuz,
- Havuçları soyup, çubuk şeklinde kesiyorsunuz. Zeytinyağında çeviriyorsunuz. Havuçların rengi değişecek.
- Kabakları tırtıklı soyup , verev kesip havuçların üstüne atın. İnce ince doğranmış sarımsağı ve tuzunu katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. Kapağını kapatıp , altını kısıp, kabaklar pişene kadar ocakta tutuyorsunuz.
- Dereotunu doğrayıp , üstüne serpiyorsunuz.
Merhaba canım,zeytinyağlı kabak duymamıştım hiç ama çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık,deneyeceğim,eşim bayılır bu lezzete.sevgilerimle...
Soğan yok galiba?
Tam bir kabak sevdalısını mutlu edecek tarifler yayınlıyorsun Nilaycım, ne mutlu bana:) Ellerine sağlık canım
Neslihan gerçekten çok lezzetli denemeni tavsiye ederim.
İsimsiz soğan yok gerçekten
Zero'cum teşekkür ederim
Ellerine sağlık canım:))
bak iste, marifetimi gösterecegim bir firsat dogdu sonunda. nedenmi?
bende yapmistim bunu. ama ben pistikten sonra d.otuyla birlikte kücük dogranmis soganlar ve birazda sirke /limon suyu dökmüstüm sanirim...
sevgi+kucak
naz
Gökkuşağının rengi teşekkür ederim.
Naz'cım senin usulde kesin uyar bu yemeğe. Zırt pırt yapıyorum . Bir de öyle deneyelim bakalım. Öptüm seni.