• Zeytinyağlı Kabak

    O kadar çok tarif birikti ki. Hangi arada , nasıl yazsam bilemiyorum. Bir ara yazarım inşallah. :))
    Bu tarif arkadaşım Pevin'den. Benim gibi kabaktan ne yapacağını bilemeyenler için bulunmaz nimet. Çokta lezzetliydi. İki kere yeme fırsatı buldum. Bir kere Pevin'lerde, bir kere de Gölyazı'da iftar yaptık o zaman. Hem kolay, hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Gölyazı'nın fotolarını da sizinle paylaşacağım.
     
    Malzemeler:
    • 1 kilo kabak
    • 3 adet orta boy havuç
    • bol dereotu
    • 3-4 diş sarımsak
    • zeytinyağı
    • tuz,
    Yapılışı:
    1. Havuçları soyup, çubuk şeklinde kesiyorsunuz. Zeytinyağında çeviriyorsunuz. Havuçların rengi değişecek.
    2. Kabakları tırtıklı soyup , verev kesip havuçların üstüne atın. İnce ince doğranmış sarımsağı ve tuzunu katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. Kapağını kapatıp , altını kısıp, kabaklar pişene kadar ocakta tutuyorsunuz.
    3. Dereotunu doğrayıp , üstüne serpiyorsunuz.

7 yorum:

  1. neslihan dedi ki...

    Merhaba canım,zeytinyağlı kabak duymamıştım hiç ama çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık,deneyeceğim,eşim bayılır bu lezzete.sevgilerimle...

  2. Adsız dedi ki...

    Soğan yok galiba?

  3. zero dedi ki...

    Tam bir kabak sevdalısını mutlu edecek tarifler yayınlıyorsun Nilaycım, ne mutlu bana:) Ellerine sağlık canım

  4. nilay dedi ki...

    Neslihan gerçekten çok lezzetli denemeni tavsiye ederim.

    İsimsiz soğan yok gerçekten

    Zero'cum teşekkür ederim

  5. Ellerine sağlık canım:))

  6. IDILMIDIL dedi ki...

    bak iste, marifetimi gösterecegim bir firsat dogdu sonunda. nedenmi?
    bende yapmistim bunu. ama ben pistikten sonra d.otuyla birlikte kücük dogranmis soganlar ve birazda sirke /limon suyu dökmüstüm sanirim...
    sevgi+kucak
    naz

  7. nilay dedi ki...

    Gökkuşağının rengi teşekkür ederim.

    Naz'cım senin usulde kesin uyar bu yemeğe. Zırt pırt yapıyorum . Bir de öyle deneyelim bakalım. Öptüm seni.