• Kabak Dolma


    Kabakla ne yapacağını şaşıran tiplerdenim ben. En çok dolmasını, çıkan içi ile de mücver yapmasını severim. Oğlumda zaten mücvere bayılır. Şimdi klasik bildiğimiz kabak dışında bir de dışı koyu renk olan yuvarlak yuvarlak kabaklar var . Tadı bizim bildiğimiz kabaklardan çok daha lezzetli . Sanıyorum girit kabağı deniyor. Dur araştırayım da size döneyim. Evet arkadaşlar girit kabağı imiş.

    Ben kabağı komple soyup dolma yaptım ama siz isterseniz soymadan veya tırtıklı soyarak da yapabilirsiniz. Çünkü kabukları da son derece ince. Ayrıca görüntüsü daha hoş oluyor. Ama bizim evdekiler biraz pipirik olduğu için ben komple soydum.

    Malzemeler:

    • 6 adet kabak
    • 250 gr kıyma
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 orta boy soğan
    • 1 küçük domates rendesi
    • tuz, karabiber, nane, maydanoz ve yenibahar
    • 1 yemek kaşığı salça ve sıvı yağ

    Yapılışı:

    1. Kabakların içini alıyoruz. Bir kapta kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan ve domates, tuz karabiber, nane, maydanoz ve yenibaharı karıştırıyoruz. Bu karışımı kabakların içine dolduruyoruz.
    2. Sıvıyağ, salça ve 3 bardak suyu 1 taşım kaynatıyoruz. Dolmaların üstüne döküyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.

16 yorum:

  1. çok leziz görünüyor canım eline sağlık,hiç denemedim ama eminim süper olur.sevgilerimle...

  2. Mücveri bende çok severim:))Kabak dolmasıda çok leziz görünüyor ellerine sağlık:))
    sevgilerle öptüm

  3. Adsız dedi ki...

    Merhaba Nilay cığım,
    Bıraktığın hoş yorum için tşkler..
    Girit kabağı dolmasını ben de çok seviyorum ama bu yaz nerdeyse hiç görmedim..Ama daha önce yayınlamıştım ben de...Ellerine sağlık canım sevgilerimle

    sefertasi.blogcu.com

  4. çok lezzetli görüniyor,benim eve en çok kullandığım sebzelerden biridir.bu arada bugün gazete bayiinde yemek dergileri arasından ilk defa gurme'yi aldım ve eve geldim bir baktım kii nilay karşımda.dikkat etmemişim daha önce çok hoşuma gitti.

  5. durutarifler dedi ki...

    AAAAA haberim yok. Hemen alayım. Çok merak ettim.

  6. yaaa nilay kusuruma bakma,listemde 2 Nilay var.ben diğeri diye sana yazmışım arkadaşım,mutfak sırları nilayın tarifleri vardı dergide.valla sıcaklardan oldu herhal:((

  7. Limonlu Kek dedi ki...

    Vallahi şimdi açken ne de güzel görünüyor, ellerine sağlık. Hayırlı, bereketli, sağlıklı geçecek bir Ramazan diliyorum, sevgiler...

  8. Anne İş'te dedi ki...

    Nilay'cım cmt.pazarında girit kabaklarını görünce aklıma hemen senin tarif geldi ve tahmin edersin ki hemen aldım.Dün akşam hazırladım bakalım akşama iftarda tadına da bakacağız.F,ikir için teşekkürler..Bu arada hayırlı ramazanlar,öpüyorum canım:))))

  9. :)den dedi ki...

    Biz de "top kabak" diye sesleniyoruz kendilerine. Aynen yazdığınız gibi diğer kabaklardan daha lezzetli oluyorlar. Ellerinize sağlık sizin dolmalar da nefis görünüyor.
    Sevgiler...

  10. Betül İnce dedi ki...

    Nilay'cığım,

    Geç kaldım ama mimine karşılık vermeye çalıştım.

    Sevgilerimle.

  11. zero dedi ki...

    Ne güzel görünüyor öyle tombik tombik:) Vallahi ben dolmanın her çeşidini, istisnasız ve koşulsuz yiyebilen tam bir dolma canavırıyımdır. Çocukluğumda pişen dolmaları tencerenin üstünden gide gele aşırıp aşırıp farkında olmadan tencerenin dibini getirince az mı papara yemişimdir anneannemden:) Yani Nilaycım, kabuklusu kabuksuzu, etlisi zeytinyağlısı hiç farketmez, yeter ki dolma olsun:)

  12. Idilmidil dedi ki...

    nilay ne kadar kabak dolma yapmissin. hala bitiremediniz galiba:-)

  13. durutarifler dedi ki...

    Limonlu kek sizin ve tüm diğer arkadaşların ramazanı hayirli olsun.

  14. durutarifler dedi ki...

    Dijle'cim sizin kabağın tadı nasıl oldu merak ettim ?

  15. durutarifler dedi ki...

    :)'den top kabak süper isim . Biz de öyle diyelim.

  16. durutarifler dedi ki...

    Betül'cüm yine döktürmüşsün gerçekten . Kalemine sağlık.

    Zero bende aynı senin gibiyim. Hele zeytinyağlı dolma benden hiç kaçamaz.

    İdil midil şimdi yazıyorum. ancak oturdum.