Düğün çorbasını aslında çok sık aralıklarla yapmam. Benim ikram çorbalarımdan biridir. Aslında yapmak çok kolay. Ben neden kaçıyorum bilmem ki.
Malzemeler:
- 200 gr kadar yağsız kuzu eti
- 1.5 lt su
- yarım limon
- 2 kaşık dolusu un
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz ve istenirse sarımsak
- Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince kesin.
- 1 yumurta sarısını , unu ve limonu bir kasede bir güzel biribirine yedirin.
- Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurtatı kesmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
- Çorbanın altını yakın , tuzunu katın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. İsterseniz içine dövülmüş sarımsak koyabilirsiniz. O zamanda paça çorba gibi olur. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder