• Ispanaklı pırasalı börek

     


    İnsan neden en çok yaptığı böreğin tarifini vermez bilemiyorum. Benim en sık yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz bir börek tarifi karşınızda efenim :)

    Malzemeler :

    5 adet yufka
    1 bardak süt
    3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    susam çörek otu yada haşhaş tohumu

    İçi için: 750 gr. ıspanağın yaprakları , 1 demet pırasanın yeşil yaprakları ( beyaz kısımları ile yemek yapıyorum) 1 adet büyük havuç , 1 adet soğan, tuz ve karabiber

    Yapılışı:

    Soğanları ve Pırasaları yemeklik soğan gibi doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Havuçluda rendeleyin ve kavurun. Hafifçe sararmaya başlayınca üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini katın.
    Şimdi yufkaları ıslatacağımız karışımı hazırlayalım. Bu karışımı çoğu börekte kullanırım ben. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
    Tepsiyi yağlayın yada yağlı kağıt koyun. Ortadan ikiye böldüğümüz ve geniş kenarına malzeme sıralayıp sardığınız yufkaları uzunlamasına tepsiye sıralayın.üstüne yumurta , susam çörek otu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

0 yorum: