• Labneli Köz Patlıcan Salatası



    Yılbaşı gelirken mezelere devam edelim. Yılbaşı masasında patlıcan salatası olmadan olmaz diyenlere gelsin.

    Malzemeler:

    • 3 adet yuvarlak tophane patlıcanı
    • 200 gr'lık labne
    • 2 kaşık dolusu yoğurt ( havlu kağıt ile süzgeçte süzülmüş)
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı kadar ceviz
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yapılışı:

    1) Patlıcanlarını közleyin. (Ben fırında yağlı kağıt üzerinde közlüyorum) . Patlıcanlarım kararmasın diyorsanız limonlu suda bekletin. 
    2) Patlıcanları doğramadan önce sarımsağı tuzla ezin ve patlıcan hariç tüm malzemeyi karıştırın.
    3) Patlıcanları bıçakla incecik incecik doğrayın. Labneli yoğurtlu harca atın.  Servise hazırdır. Üzerine tereyağ kırmızı biber sosta yapabilirsiniz.







2 yorum:

  1. Köz patlıcanı çok severim. Yoğurtla süzmeyle yaparım. Labnelisini deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

  2. EĞİTİM PINARI dedi ki...

    Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu da ziyaret ederseniz sevinirim.